Klitterne på Rømø

Rømø

Foto: Claire Droppert

Rømø er den sydligste af de danske vadehavsøer. På Rømø finder du alt hvad hjertet begærer af aktiviteter og naturoplevelse til den skønneste ferie, uanset om du besøger øen i de varme sommermåneder eller resten af året.

Ferie på Danmarks største Vadehavsø

Nationalpark Vadehavet, ved den Danske vestkyst, omfavner vadehavsøerne Rømø, Fanø og Mandø. På øerne er ø-stemningen til at tage føle på. Klitplantager, hede arealer og kilometervis af dejlig sandstrand. Øerne danner grænsen mellem Nordsøen og Vadehavet, som er et uvurderligt spisekammer for millioner af fugle og hvor den invasive stillehavsøsters kan samles fra havets bund. Rømø er den største af de Danske vadehavsøer og ligger knap 10 kilometer fra Sønderjyllands kyst og du kommer let dertil via Rømø-dæmningen. 

Oplevelser

På Rømø behøver ingen at kede sig. Her er masser af aktiviteter for hele familien. Tag på sælsafari, østers safari, find rav på stranden eller kør blokart på en af verdens bredeste strande. Du finder de sjoveste oplevelser og aktiviteter her.

Natur i verdensklasse

UNESCO verdensarv – Nationalpark Vadehavet, strækker sig fra Blåvandshuk ved Esbjerg i Nord til den Hollandske by Den Helder i syd. Det er verdens største sammenhængende tidevandsområde, med sand- og mudderflader som ligger tør ved lavvande. Her finder du tidevandskanaler, mudderflader, strandenge, klitter, og en lang række vadehavsøer, der udgør grænsen mellem Vadehavet og Nordsøen. Mellem fastlandet og Rømø ligger Vadehavet, og ved lavvandet kan du gå på havets bund og lede efter østers. Øens vestkyst byder på brede sandstrande, Vesterhavet, høje klitter og plantager med bjerge og bunkere. Øens unikke og varierede natur kan opleves på mange forskellige måder. Lej en cykel eller snør vandrestøvlerne og opdag øens stier og veje gennem klitterne og over heden, gå på jagt efter rav på stranden eller lej en hest og se øen højt op fra sadlen.

Naturstyrelsen har lavet en online guide med tips og information om øen. Du finder den her.

Overnatning og spisesteder

Kampagnen er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Dansk Erhvervsfremmestyrelse

 

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish