Familie vandrer på Marskstien med klapvogn

Marskstien

Foto: Peter Bjerke

Den 54 km lange Marskstien åbnede i 2019 og fører dig gennem det hidtil lukkede marskområde Tøndermarsken. Hvert år besøger hundrede tusinde vadefugle og trækfugle området. Marskstien fører dig lige gennem deres spisekammer, hvilket giver dig mulighed for en unik naturoplevelse.

Forestil dig at vandre gennem et landskab, som nok er fladt, men som rummer store naturoplevelser. Hvor du på store dele af strækningen er helt alene bortset fra store fugleflokke, der flyver forbi.

Er du til den slags oplevelser, så læg vejen forbi Tøndermarsken. Hidtil har det store marskområde været knap så tilgængeligt for folk, der ikke var lokalkendte, men sådan er det ikke længere.

I 2019 åbnede Marskstien nemlig – en 54 km lang vandresti, der leder gennem marsken. Vandrestien er blevet til som en del af Tøndermarsk Initiativet, der har til formål at udbrede kendskabet til dette enestående stykke kulturlandskab.

Book vandrepakker online

Minibreak med overnatning i Tønder
Familie vandrer på Marskstien med barn der bæres
Minibreak med overnatning i Højer
To personer i shelter ved Marskstien
Vandretur på Marskstien - 3 dage
Udsigten på Marskstien
Marskstien mærke
Marskstimærke til din rygsæk
Vandring på Marskstien

Foto:Ulrik Pedersen

Marskstien er udformet som en rundtur, så du kan starte, hvor du ønsker, samt gå i begge retninger. Undervejs er der otte såkaldte stisløjfer med en længde på mellem 2,7 km og 12 km, som er tiltænkt vandrere, der vil gå en kortere afsluttet rute.

Marskstien går undervejs gennem fire byer – Rudbøl, Højer, Tønder og Møgeltønder, hvor du kan opleve områdets enestående bygningskultur. For vandrere, der ønsker at tilbagelægge hele ruten, giver byerne også fine muligheder for overnatning.

Der er lavet formidlingsstationer ved Højer Mølle, Vidåslusen og Lægan Pumpestation hvor du kan lære mere om det særlige marsklandskab. Derudover bliver der flere steder langs ruten opsat formidlingstavler med mere information.

Marskstien er en såkaldt trampesti, hvor du primært vandrer på græs. Den bliver klippet efter behov i sommerhalvåret, men nogle steder kan der i perioder forekomme høj bevoksning. Så det gælder om at have fornuftigt fodtøj på. 

Tøndermarsken er langtfra blot vild natur, men derimod et landskab, der er blevet formet af menneskehænder gennem århundreder i livet med og mod vandet. Her ser du diger, marker, pumpestationer og kanaler – kort sagt alt det, der gør Tøndermarsken til noget ganske særligt.
 

Meget mere Sønderjylland...

Vandrere på Camino Haderslev Næs
Vandring i Sønderjylland
Vandrere med hund i Kollund Skov på Gendarmstien
Gendarmstien
Gejlå kampestensbro på Hærvejen
Hærvejen
Skiltehenvisning på Camino Haderslev Næs
Camino Haderslev Næs
Vildt i Brandsbøl Skov i Naturpark Nordals
Alsstien

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish