VisitSønderjylland
Vandring på Marskstien

Marskstien

Siden 2018 har du kunne komme helt ind i Tøndermarsken i det flade verdensarvslandskab. Den 54 km lange Marsksti kombineres med lokale stisløjfer, der kobler sig på Marskstien, så der også bliver mulighed for at gå kortere ture på et par timer.

Vandreophold

Minibreak på Marskstien - til dig der måske ikke har mod på hele stien

Hele Marskstien - opholdet inkluderer tre overnatninger, fuld forplejning og mulighed for tilkøb af bagagetransport.

 

Marskstien er en 54 km lang vandresti, som bringer dig gennem Danmarks største marskområde Tøndermarsken.
Her møder du et helt særligt landskab, som formes af menneskers liv med og mod vandet. Dette levende kulturlandskab rummer også et enestående fugleliv med områder af særlig international værdi. Dele af området er nationalpark og UNESCO Verdensarv.

På kanten af marsken går du gennem en række særegne byer. Tønder, Møgeltønder og Højer er placeret på den såkaldte geestrand. En lidt højere liggende jord, hvor mennesker kunne bo i sikkerhed for vandet. Rudbøl og Nørremølle er de eneste byer bygget på diger i Danmark.

På din vej vil du opleve den helt særlige marsk - en lavtliggende jord, der oprindeligt blev oversvømmet af havet. Det resulterede i, at havvandets lerpartikler bundfældede sig og opbyggede marskens frugtbare lerjord. I dag holdes havet og åvandet ude ved hjælp af diger.

Meget mere Sønderjylland...

Vandring i Sønderjylland
Vandring på Gendarmstien
Gendarmstien
Vandring på Gendarmstien
Hærvejen
Vandring på Hærvejen
Camino Haderslev Næs
Vandring på Camino Haderslev Næs
Alsstien
Vandring i Danmark
Drivvejen
Vandring i Tøndermarsken