Skiltehenvisning på Camino Haderslev Næs

Camino Haderslev Næs

Foto: Ulrik Pedersen

Ruten ”Camino Haderslev Næs”, der har lånt sit navn fra den verdenskendte pilgrimsrute Camino de Santiago de Compostela, går sammen med Hærvejen gennem Haderslev. Caminoen Haderslev Næs er forbundet af områdets ni kirker.

Den naturskønne og kulturhistoriske rute går gennem mark og skov, ad grusstier, landeveje og cykelstier og med kig til bakker og vand og er således en skøn, afvekslende tur. Du starter ved Haderslev Domkirke og kommer på turen forbi yderligere otte spændende kirker, som du læse mere om her. Herefter går ruten atter nordpå igennem Dyrehaven og langs Haderslev Dam ind til Haderslev Domkirke, hvor ruten er gennemført, og cirklen er sluttet. Camino Haderslev Næs byder, foruden de mange kirker, på flere historiske huse, naturperler og kuriøse seværdigheder. Det er bl.a. Bulladen ved Brummers Gård på Aarø. Laden stammer fra 1650 og er en ren trækonstruktion, der kendes helt tilbage fra omkring år 1000.

Vandrere på Camino Haderslev Næs
Foto: Flying October
En Sønderjysk Vandreoplevelse
Foto: FlyingOctober

Ruten fører også forbi Ulttanggård fra 1884. Gården er en tyskinspireret arkitektonisk perle med blanding af oldnordisk og gotisk stil.

Da kirken blev domkirke

Haderslev Domkirke blev opført i perioden 1250-1270. Den smukke gotiske kirke var oprindeligt ikke domkirke men derimod en såkaldt kollegiatkirke som filial til Slesvig Domkirke. Først ved genforeningen i 1920 blev den domkirke i det nyoprettede Haderslev Stift.

Tag med færgen til Aarø Den lille idylliske ø Aarø er en af Lillebælts perler. Øen ligger ca. 1,5 km fra fastlandet i udmundingen af Haderslev Fjord og betegnes som et særligt værdifuldt kystområde. Det tager kun 7-8 minutter at sejle til Aarø, og færgen sejler hver time. Foruden smuk natur og spændende historie byder Aarø bl.a. på gårdbutik, vindgård og mange kulturelle events.

Oplevelser og overnatning undervejs på Camino Haderslev Næs

Området du vandrer i på Camino Haderslev Næs er ikke blot et naturskønt område at vandre i, det er også et område med et væld af oplevelser undervejs. Området er rigt på både natur og kultur og anbefalingen fra os er, at du tager en ekstra overnatning på Aarø, så du har god tid til at nyde noget af alt det den lille ø har at byde på.

Tag en ekstra overnatning undervejs og udforsk nogle af oplevelserne eller forlæng vandreturen med et par dage i Haderslev, så du har god tid til at udforske byen og området. Tag på en sejltur på dammen, nyd bymidten eller roen i dyrehaven.

Meget mere Sønderjylland...

Vandrere med hund i Kollund Skov på Gendarmstien
Gendarmstien
Familie vandrer på Marskstien med klapvogn
Marskstien
Gejlå kampestensbro på Hærvejen
Hærvejen
Fyret på Årø ved stranden
Ø-ferie på Aarø

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish