VisitSønderjylland
Vandring på Camino Haderslev Næs

Camino Haderslev Næs

Ruten ”Camino Haderslev Næs”, der har lånt sit navn fra den verdenskendte pilgrimsrute Camino de Santiago de Compostela, går sammen med Hærvejen gennem Haderslev. Caminoen Haderslev Næs er forbundet af områdets ni kirker.

Den naturskønne og kulturhistoriske rute går gennem mark og skov, ad grusstier, landeveje og cykelstier og med kig til bakker og vand og er således en skøn, afvekslende tur. Du starter ved Haderslev Domkirke og kommer på turen forbi yderligere otte spændende kirker, som du læse mere om her. Herefter går ruten atter nordpå igennem Dyrehaven og langs Haderslev Dam ind til Haderslev Domkirke, hvor ruten er gennemført, og cirklen er sluttet. Camino Haderslev Næs byder, foruden de mange kirker, på flere historiske huse, naturperler og kuriøse seværdigheder. Det er bl.a. Bulladen ved Brummers Gård på Aarø. Laden stammer fra 1650 og er en ren trækonstruktion, der kendes helt tilbage fra omkring år 1000.

Ruten fører også forbi Ulttanggård fra 1884. Gården er en tyskinspireret arkitektonisk perle med blanding af oldnordisk og gotisk stil.

Da kirken blev domkirke

Haderslev Domkirke blev opført i perioden 1250-1270. Den smukke gotiske kirke var oprindeligt ikke domkirke men derimod en såkaldt kollegiatkirke som filial til Slesvig Domkirke. Først ved genforeningen i 1920 blev den domkirke i det nyoprettede Haderslev Stift.

Tag med færgen til Aarø Den lille idylliske ø Aarø er en af Lillebælts perler. Øen ligger ca. 1,5 km fra fastlandet i udmundingen af Haderslev Fjord og betegnes som et særligt værdifuldt kystområde. Det tager kun 7-8 minutter at sejle til Aarø, og færgen sejler hver time. Foruden smuk natur og spændende historie byder Aarø bl.a. på gårdbutik, vindgård og mange kulturelle events.

Meget mere Sønderjylland...

Gendarmstien
Vandring på Gendarmstien
Marskstien
Vandring på Marskstien med rygsæk
Hærvejen
Vandring på Hærvejen
Årø - den lille ø med de mange fugle
Aarø