Fyret på Årø ved stranden

Ø-ferie på Aarø

Foto: Haderslev Kommune

Nogle har måske hørt om den, og enkelte har ligefrem besøgt den. Men for langt de fleste danskere vil navnet Årø næppe vække nogen genkendelse. Og det er synd og skam, for den lille ø i Lillebælt er bestemt værd at besøge.

Aarø - En perle i Lillebælt

Tag med måske Danmarks korteste færgefart, kun 7 minutter, til Lillebælts perle Aarø. Færgen har plads til 12 biler og 98 passagerer. Billetter købes i venteværelset. Billetter er tur/retur. Besøg øens helt egen vingård og nyd et glas kølig hvidvin. Smag øl fra Danmarks mindste bryggeri og få historien om Aarø i gamle dage. Tag forbi den flotte julekirke. Måske du også skal med på en strandsafari? Oplev det imponerende vildtreservat og slut dagen af ved Aarøs Perle med friskfanget pandestegt fladfisk. 

Inden du hopper ombord udforsk Aarøsund Havneby med de hvide sandstrande bredt ud mod både nord og syd. Snyd ikke jer selv for, at gå en tur ved lystbådehavnen og ud på molen med 360graders panoramaudsigt. Tag en is med på turen eller nyd en middag efterfølgende på Restaurant Gammelbro Strand eller på Aarøsund Havnegrill. 

Vinsmagning på Aarø Vingård

Guidede turoplevelser på Aarø

Foto: Destination Sønderjylland

Lokale smagsoplevelser

Aarø er et skattekammer af lokale smagsoplevelser, og nogle af spisestederne har en butik hvor du kan købe ø-lækkerierne med hjem. Der bliver kredset om de gode lokale råvarer fra øen og de indbyder især til at blive nydt udendørs i den danske sommer.

Hytte på Aarø Camping

Overnatning på Aarø

Foto: VisitHaderslev

Den lille ø med de mange fugle

Aarø ligger syd for udmundingen af Haderslev Fjord og måler godt tre gange to km. På det areal finder du udover lokale smagsoplevelser, overnatning og den rolige fornemmelse af ø-livet også smuk natur og et rigt dyreliv. Især fugleinteresserede har meget at se- primært når de går på opdagelse i Årø Kalv. Det er et vildreservat, der stikker ud fra øens østlige side som en lang landtange. Reservatet er dog lukket i ynglesæsonen, der går fra den 1. marts til den 15. juli.

Kvinde sidder på hug på stenene ved stranden på Årø
Foto: Haderslev Kommune
Udsigten over vandet ved Aarø
Foto: Haderslev Kommune

Et andet interessant tilbud er Årø Vingård, hvor der produceres omkring 20.000 flasker vin om året. Stort set al vinen sælges lokalt på vingården, hvor man har omkring 20.000 besøgende i sommerhalvåret.

Du kommer til Årø ved at benytte færgen, der sejler dertil fra byen Årøsund på det jyske fastland. Færgen sejler en gang i timen fra hver side fra tidlig morgen til sen aften.

Årø er med i ø-passet, som er en præsentation af 38 danske øer. Ideen med hæftet er at få flere turister til at besøge de mange mindre danske øer. I mange tilfælde vil de kunne læse om øer, som de ikke anede eksisterede. Øens officielle navn er Årø, men hovedparten af de lokale benytter dog ”Aarø” med dobbelt-a.

Meget mere Sønderjylland...

Sort Sol med orange himmel bagved
Top 10: Sønderjyske naturoplevelser
Familie ved en kanon på Historiecenter Dybbøl Banke
Top 10: Historiske oplevelser i Sønderjylland

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish