Kvinder og børn på supboards tæt på stranden ved Aarøsund

Aarø & Aarøsund

Foto: Peter Bjerke

Havnebyen Aarøsund og Lillebælts perle Aarø er et must see når man er på disse kanter. Øen gemmer på et spisekammer af smagsoplevelser. Besøg vingården, det imponerende vildtreservat, julekirken eller book en guidet tur. 

Se Aarø med en guide selv tur

Download de 2 guide selv ture og opdag havnebyen Aarøsund eller øen Aarø på egen hånd, i dit eget tempo. Du kan se Aarøsund kortet online og downloade den ved at klikke her. Kommer færgen i havn mens du er i Aarøsund, kan du jo også tage et smut til Aarø. Vil du gerne have kortet til Aarø skal du klikke her

Børn leger ved de små huse på Aarøsund Havn
Foto: Flying October
Aarø Færgen på vej mod fastlandet
Foto: Leif Nielsen

Aarø

Fra færgelejet i Aarøsund tager det små 8 minutter med færgen, at komme til den smukke naturperle i Lillebælt - Aarø. De seneste år er Aarø blevet et populært udflugtsmål for hele familien. Øen byder på mange mindeværdige oplevelser som de 150 øboer gerne deler med gæsterne. Aarøs natur er et omdrejningspunkt for mange af øens aktiviteter og de snørklede hyggelige gader skaber nogle rigtig smukke rammer for ferien. 

Vi anbefaler at du lader bilen stå på fastlandet ved Aarøsund, da det er nemt at komme rundt på øen - selv til fods. Skulle benene blive trætte så er det muligt at leje golfbiler.

Besøg øens helt egen vingård og nyd et glas kølig hvidvin mens dine børn leger på naturlegepladsen. I sommermånederne er der vinsmagninger og ofte kan du også tage med ud i vinmarken. Smag øl fra Danmarks mindste bryggeri og få historien om Aarø i gamle dage. Nyd solens stråler i gårdhaven inden du skal videre på din Aarø tur. Tag forbi den flotte julekirke og den historiske Bullade.

Husk at oplev det imponerende vildtreservat såfremt det er muligt, der er måneder hvor det er ynglesæson og derfor ingen adgang. Slut dagen af ved Aarøs Perle med friskfanget pandestegt fladfisk inden du tager med færgen retur igen.

Par nyder et glas vin på Aarø Vingård
Foto: Destination Sønderjylland
Fugleudkigstårn på Aarø
Foto: Haderslev Kommune

Planlæg dit besøg til Aarø

Er du blevet nysgerrig og vil gerne vide mere om Aarø? Læs om de mange oplevelser og få planlagt dit besøg.

Frokost på Aarø Vingård

Besøg Aarø

Foto: Destination Sønderjylland

Aarøsund

Med hvide sandstrande bredt ud mod både nord og syd finder du den hyggelige havneby Årøsund lige ud til Lillebælt. Her kan du gå tur ved lystbådhavnen og den nye havnepromenade. Den 300 meter lange promenade giver dig en 360 graders udsigt ud over det fantastiske Lillebælt og den smukke ø, Aarø. Tag et pit stop ved Aarøsund havnegrill og tag en is med ud på promenaden mens du nyder aftensolen.

Vidste du at Aarøsund er det eneste sted ved Lillebælt, hvor der stadig indskibes fisk til salg på fiskemarkedet i Hvidesande? Det er også herfra at der eksporteres kaviar til lande som Japan, USA og Australien. Nabo til fiskefabrikken ligger det gamle bådbyggeri, som holder liv i de gamle håndværkertraditioner. Når der er åbent er du meget velkommen til at stikke hovedet ind forbi og se bådbyggerne over skulderen. 

 

Kvinder og børn på supboards tæt på stranden ved Aarøsund
Foto: Peter Bjerke
Luftfoto af Aarøsund Lystbådehavn
Foto: Leif Nielsen

I den sydlige del af Aarøsund finder du en af Danmarks største campingpladser Gammelbro Camping. Her er der masser af muligheder for både at bade, fiske, dykke, snorkle og være kreativ. Campingpladsen har swimmingpool, som også gerne må benyttes af gæster, der ikke bor på pladsen. 

Fra Aarøsund kan man snørre vandrestøvlerne og tage ud på Camino Haderslev Næs. Vandreruten er på 106 km, men der er ingen som siger du skal tage det hele på en dag. Den bugter sig mellem 9 fantastiske kirker gennem det Sønderjyske landskab. Gennem mark og skov, ad grusstier, landeveje og cykelstier og med kig til bakker og vand byder Camino Haderslev Næs på en skøn og afvekslende tur. 

Børn på broen i Aarøsund Havn

Aarøsund Lystbådehavn

Foto: Flying October

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish