Luftfoto af Aarøsund Lystbådehavn

Aarøsund Lystbådehavn

Foto: Leif Nielsen

Aarøsund Lystbådehavn og fiskerihavn ligger lige ud til Lillebælt og er meget populære. I 2019 blev molen tilført bedre forhold for spadserende og lystfiskere.

I Sønderjylland kan du besøge mange forskellige lystbådehavne, og en af de allerhyggeligste ligger i Aarøsund øst for Haderslev.

Havnen ligger ud til Lillebælt og er et populært mål for lystsejlere, som kommer sejlende og lægger til i en eller flere dage. Her er der plads til lystbåde i alle størrelser, og på havnen kan sejlerne gøre brug af diverse moderne faciliteter.

De omfatter blandt andet flere grillpladser, køkken, en legeplads til de yngste samt vaskemaskiner og tørretumbler. Derudover er der gratis internet - kort sagt alt hvad en sejlerfamilie kan efterspørge. Dagligvarer kan købes tæt på havnen – på den lokale campingplads.

Området ved fiskerihavnen og lystbådehavnen i Aarøsund er dog ikke kun for sejlere. Tværtimod nyder mange andre de idylliske havne, hvor både lystsejlere og fiskere holder til. Ved lystbådehavnen er der 10 autocamperpladser med udsigt over havnen.

Nogle af havdyrene kommer helt ind i havnen, hvor der er gode muligheder for at fange krabber. Havnen har også sin egen lille ”krabbebane”, hvor man kan se, hvem af de indfangede krabber, der er hurtigst.

Mange lystfiskere finder også til havnen for at fiske fra molen. Den er dog ikke let tilgængelig, hvilket et nyt projekt imidlertid vil rette op på. I 2019 vil molen nemlig blive renoveret, der vil blive etableret en gangsti langs molen, ligesom stien på landsiden også vil blive forbedret.

Og skulle nærheden til havet give besøgende lyst til en dukkert, findes der også råd for det. Lige ud for badehotellet, der ligger skråt over for lystbådehavnen, er der en badestrand. Og har du lyst til en længere spadseretur, er der en over fem km lang vandresti, der starter og slutter ved lystbådehavnen

Meget mere Sønderjylland...

Luftfoto af Gammelbro Camping
Gammelbro Camping
Skiltehenvisning på Camino Haderslev Næs
Camino Haderslev Næs
Sort Sol med orange himmel bagved
Top 10: Sønderjyske naturoplevelser
Familie ved en kanon på Historiecenter Dybbøl Banke
Top 10: Historiske oplevelser i Sønderjylland

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish