Haderslev Domkirke
Transformatortårn ved Haderslev

Mærk Historien i Haderslev

Foto:Flying October&Østerskovhus

Besøg Haderslev Historiske Handelsby med de snørklede brostensbelagte gader og den imponerende Domkirke. Tag forbi museerne og lad dig fordybe. Opdag Nordeuropas største lertøjssamling eller lyt til vægternes aftensang. Hør autentiske spøgelseshistorier på Gram Slot og bag brød som i gamle dage ved møllen i Sillerup. Der er masser af historier at opleve - er du klar?

De finurlige museer

Haderslev gemmer på en masse historier, der venter at blive fortalt. Besøg de mange museer, nogle mere kendte end andre. Få alle sanserne i spil og fordyb dig i de kreative udstillinger. Tag med på en guidet rundvisning i museet og bliv klogere. Der er historier for hele familien!   

Begejstret dreng på museet ved Gram Lergrav

Fordyb dig på museerne

Foto: Museum Sønderjylland

3 magiske mølle-oplevelser

Oplev 3 magiske mølle-oplevelser i Haderslev-området. Besøg Tørning Mølle, hvor historien møder naturen i en smuk møllebygning. Opdag Sillerup Mølle, hvor du kan se den historiske arkitektur, lære om den tidligere brug af møllen i landbruget og nyde den idylliske og smukke natur omkring møllen. Sillerup Mølle afholder hele året mølle arrangementer for hele familien. Se en teaterforestilling på Teatret Møllen - en kulturel perle i hjertet af Haderslev. 

Museerne i Slotsgadekvarteret

Museerne Slotsgade 20-22 ligger idyllisk i det historiske Slotsgadekvarter. Her venter dig unikke oplevelser i Haderslev og enestående dansk kulturhistorie. Læs mere her

Indgangen til Ehlers Samlingen og Von Oberbergs Hus i Haderslev

Museerne i Slotsgadekvarteret

Foto: VisitHaderslev

Et moderne slotseventyr

Gram Slot emmer af historie, men der er meget andet end de historiske bygninger at opleve! Tag del i de mange koncerter, markeder, guidede ture og prøv kræfter med det berømte og ægte Sønderjyske Kaffebord.  

 

Gram Slot set fra slotsparken

Gram Slot

Foto: Gram Slot

En levende fortælling

Oplev Haderslevs levende fortællinger gennem spændende begivenheder. Ved Haderslev Lysfest samles op imod 10.000 deltagere landet over for at markere Danmarks befrielse d. 4 maj 1945. Hertug Hans Festivalen inviterer dig til en tidsrejse til middelalderen og renæssancen og med Haderslev Veterantog kan du stige ombord på en togtur, der tager dig tilbage i tiden, som det var i oldemors tid. Eller prøv en podcast vandring i Østerskoven med start fra Transformatortårnet 

Udstilling fra Kunstforeningen i Haderslev

Hvilken kulturoplevelse er du til?

Foto: Kunstforeningen i Haderslev

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish