Gå til indhold
Sort Sol i Sønderjylland

Top 10: Sønderjyske naturoplevelser

Foto: Ulrik Pedersen

Den sønderjyske natur spænder vidt lige fra den flade marsk i vest til det bakkede fjordlandskab i øst. Overalt byder naturen på spændende oplevelser for både børn og voksne.

Vadehavet

Vadehavet er kendt for sit kraftige tidevand, og cirka hver sjette time skifter det mellem højvande og lavvande. På disse kanter kan vandstanden skifte med helt op til 1,80 meter.

Sort Sol
Sort Safari

Sort Sol

Lige før stærene går ned på jorden for natten, danner de store flokke fascinerende mønstre på himlen, der næsten formørker solen, heraf navnet Sort Sol.

Sælsafari i Vadehavet
Nationalpark Vadehavet

Sælsafari i Vadehavet

Tag med Danmarks eneste udbyder af sejlture i Nationalpark Vadehavet og se sælerne sole sig, tage en dukkert i bølgerne eller kigge nysgerrigt efter dig. Kom med på Danmarks sjoveste SAFARI - en sæltur for hele familien og oplev Vadehavets største og ”vildeste” rovdyr – sælen.

På skovtur i Gråsten Skovene
VisitSønderborg

Tag på skovtur

De sønderjyske skove er oplagte mål for en travetur. Medbring evt. madkurven og nyd en frokost i skovbunden.

Vandring på Gendarmstien
Destination Sønderjylland

Vandreture

De sønderjyske vandrestier venter på dig! Kast dig ud på en flerdags tur på Gendarmstien, Marskstien eller Camino Haderslev Næs. Eller nyd en af de mange korte ruter der findes i stort set alle de sønderjyske skove, plantager og naturområder.

Cykling ved Flensborg Fjord
Phototravellers

Cykelture

Med mere end 3000 kilometer markerede cykelruter er det oplagt at tage på cykeltur i Sønderjylland. Vi byder både på længere ruter så som Østersøruten, hvor du kan cykle i flere dage og overnatte undervejs, men også kortere ruter, hvor du kan nyde en time eller en dag i cykelsadlen. 

Østers i Vadehavet
Nationalpark Vadehavet

Østers i Vadehavet

Det meste af året kan du godt spise østers fra Vadehavet, hvis du ellers kan få åbnet de ofte genstridige skaldyr. 

Naturcenter Tønnisgaard
Naturcenter Tønnisgaard

Rejefangst

Det lave vand ved Rømøs vestkyst vrimler med liv. Der kommer ikke kun hesterejer i nettet, når vi går ud i vandet med rejehovene, men også mange andre spændende dyr.

Haderslev Dyrehave
VisitHaderslev

Haderslev Dyrehave

Haderslev Dyrehave ligger smukt ned mod den vestlige del af Haderslev Dam ved Nørskovgård. Dyrehaven er oprettet i 1994 og er på ca. 100 hektar. Der går ca. 200 dådyr og 20 krondyr i Dyrehaven, og hvert år fødes der ca. 70 kalve. Der er rige muligheder for at se både krondyr og dådyr, der ofte færdes i flokke og gerne på de åbne sletter. 

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2022
Danish