Sort Sol med orange himmel bagved

Top 10: Sønderjyske naturoplevelser

Foto: Ulrik Pedersen

Den sønderjyske natur spænder vidt lige fra den flade marsk i vest til det bakkede fjordlandskab i øst. Overalt byder naturen på spændende oplevelser for både børn og voksne.

Liste
Kort
Sort Sol i Tøndermarsken
Foto: Ulrik Pedersen

Sort Sol i Tøndermarsken

Lige før stærene går ned på jorden for natten, danner de store flokke fascinerende mønstre på himlen, der næsten formørker solen, heraf navnet Sort Sol.

Pige i regnjakke spiser frisk østers i Vadehavet
Foto: Nationalpark Vadehavet

Østers i Vadehavet

Den oprindelige Vadehavs-østers er godt nok uddød, men til gengæld rummer Vadehavet et stort antal Stillehavs-østers. Faktisk har denne østers-art bredt sig så meget, at det har presset bestanden af blåmuslinger.

Klitterne på Rømø
Foto: Claire Droppert

Rømø

Rømø er den sydligste af de danske vadehavsøer. På Rømø finder du alt hvad hjertet begærer af aktiviteter og naturoplevelse til den skønneste ferie, uanset om du besøger øen i de varme sommermåneder eller resten af året.

Åbjerg Skov & Kollund Skov
Foto: Aabenraa Tourist

Åbjerg Skov & Kollund Skov

Flensborg by har fra "gammel tid" ejet et skovareal på nordsiden af Flensborg Fjord. Da forhandlingerne omkring grænsedragningen i 1920 ikke skulle berøre ejendomsforholdene nord og syd for den nye gr...

Læs mere
Vildt i Brandsbøl Skov i Naturpark Nordals
Foto: Sønderborg Kommune

Alsstien

Den 64 kilometer lange sti, Alsstien, følger den alsiske kyst gennem nogle af øens smukkeste naturområder. Den starter ved dæmningen til Kegnæs og fører dig igennem bølgende kornmarker og knaldgule rapsmarker på den ene side af stien forbi Lillebælts blå bølger på den anden side.

Læs mere
Haderslev Dyrehave
Foto: Haderslev Dyrehave

Haderslev Dyrehave

En af Danmarks største Dyrehaver

Læs mere
Fyret på Årø ved stranden
Foto: Haderslev Kommune

Ø-ferie på Aarø

Nogle har måske hørt om den, og enkelte har ligefrem besøgt den. Men for langt de fleste danskere vil navnet Årø næppe vække nogen genkendelse. Og det er synd og skam, for den lille ø i Lillebælt er bestemt værd at besøge.

Naturpark Nordals
Foto: Torben B. Fischer - Atelier Billedhuset

Naturpark Nordals

Den 1928 hektar store Naturpark Nordals byder på en varieret natur, med fredskove, strandenge og gendannede søer.

Læs mere

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish