Gå til indhold
Dyr i Brandsbøl Skov i Naturpark Nordals

Alsstien

Foto: Sønderborg Kommune

Den 64 kilometer lange sti, Alsstien, følger den alsiske kyst gennem nogle af øens smukkeste naturområder. Den starter ved dæmningen til Kegnæs og fører dig igennem bølgende kornmarker og knaldgule rapsmarker på den ene side af stien forbi Lillebælts blå bølger på den anden side.

Har du blik for naturen, vil din vandring på Alsstien blive fuld af smukke minder. Havørnen der svæver over søerne i Naturpark Nordals og det rige fugleliv ved søen omkring Nordborg Slot.

Oplev det bakkede landskab, hvor Havnbjerg Kirke og Havnbjerg Mølle ligger med udsigt til Universe Science Park, Lillebælt og Nørreskoven.
Nyd viewet over engområder som Fjordmosen med den naturskabte strandvold og ta´ en selfi ved det legendariske Taksensand Fyr.

Kortvejledning

Kilometerangivelser på kortet starter i Hardeshøj og slutter i Skovmose. Stien er skiltet i begge retninger.

Den største samling gravhøje i Sønderjylland møder du i Blomeskobbel og uden for skoven ligger en langdysse med en ganske særlig, tragisk historie. Et gammelt sagn fortæller nemlig, at en bonde der ville hente sten ved en lokal gravhøj væltede med læsset og omkom. Overtroen blandt de andre beboere i området førte til, at ingen turde hente de kløvede sten.

Tag en frisk dukkert på en varm sommerdag ved de 3 Blå Flag strande i Fynshav, Mommark og Drejby. 

Meget mere Sønderjylland...

Vandrere på Camino Haderslev Næs
Vandring i Sønderjylland
Vandrere med hun i Kollund Skov på Gendarmstien
Gendarmstien
Vandring på Hærvejen
Hærvejen
Familie vandrer på Marskstien med klapvogn
Marskstien
Vandring på Camino Haderslev Næs
Camino Haderslev Næs

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2023
Danish