Vandrere på Camino Haderslev Næs

Vandring i Sønderjylland

Foto: Flying October

Over 1000 km afmærkede ruter fordelt på over 150 stier og spor fører dig gennem det flade marsklandskab i vest og fjordlandskabet med dets dybe tunneldale og de bløde bakker i øst.

Vandreture er en fantastisk beskæftigelse i ferien. Her skrues hastigheden helt ned, og du får mulighed for at gå og nyde en smuk udsigt imens. Du får med garanti en oplevelse, som du sent vil glemme. Primitive stier og blidt bakket landskab får dig hurtigt til at glemme hverdagens stress.

Vandreruterne i Sønderjylland byder på et rigt dyre- og planteliv og følger de lange kystlinjer med imponerende stejle skrænter, skyggefulde skove, det flade marsklandskab og de attraktive strande. Derudover byder de på utallige muligheder for at udforske det idylliske landskab til fods.

Langdistance ruterne

Fordyb dig i de fem længere vandreruter på siderne herunder. Fælles for de fem ruter er, at de tager dig på tur gennem Sønderjyllands smukke natur. På fire af stierne er du gennem kortere eller længere strækninger tæt på kysten med alt hvad det indebærer af strand, eng og særlige naturoplevelser ved vandet.

Flere af stierne tager dig også gennem noget af den unikke sønderjyske historie. På Gendarmstien går du for eksempel gennem nogle af skanserne på Dybbøl, hvor der blev kæmpet i 1864 og Camino Haderslev Næs tager dig tæt på nogle af anlæggene fra Sikringsstilling Nord, som Tyskland anlagde i perioden 1916-1918, som deres nordlige forsvarsværn. 

Både Gendarmstien og Marskstien er certificeret "Leading Quality Trail" af European Ramblers Association. Det er din garanti for høj standard af skiltning og faciliteter langs vandreruten. Ligeledes indikerer certificeringen, at du på disse stier kan være sikker på at opleve en ganske særlig natur.

Book vandreophold online

Gendarmstien og Marskstien har flere overnatningssteder sammensat vandreophold til dig, der gerne vil nyde lange vandredage, men samtidig være sikker på at have en god seng at sove i om aftenen. Fælles for opholdene er, at der er inkluderet overnatning og morgenmad. Langt de fleste steder, er der også inkluderet madpakke og ved overnatningssteder, hvor der ikke er spisesteder i nærheden, er aftensmad også inkluderet.

På Gendarmstien indeholder opholdene bagagetransport - og persontransport hvor det er nødvendigt. På Marskstien kan du tilkøbe bagagetransport.

Herunder finder du de ophold, der pt. er til salg. Der bliver løbende udviklet nye tilbud - også på andre stier - så kig forbi igen senere, hvis du ikke lige finder et ophold, der passer til dine ønsker.

Miniophold på Gendarmstien - Alsik Hotel og Spa
Vandring mellem marker med mælkebøtter på Gendarmstien
Miniophold på Gendarmstien - Hotel Sønderborg Strand
Vandring i efteråret på Gendarmstien
Gendarmstien fra Slotsbyen Gråsten
Graasten Slotshave
En uge på Gendarmstien
Kvinde vandrer på Gendarmstien blandt mælkebøtter
Gendarmstien med hund
Hund med på vandretur i skoven
Minibreak på Marskstien fra Højer
Lægan Pumpestation og pausested ved Marskstien
Minibreak på Marskstien fra Tønder
Udsigten på Marskstien
Vandretur på Marskstien - 3 dage
Familie vandrer på Marskstien med klapvogn

Kortere vandrestier

Er du ikke til længere vandreture på flere dage, så kan du også sagtens finde kortere ruter i Sønderjylland. I skovene, rundt om søerne, langs fjordene, ved Vadehavet og mange andre steder finder du kortere afmærkede ruter. 

Kampagnen er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Dansk Erhvervsfremmestyrelse

 

 

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish