Børn leger i testlab i Universe Science Park

Universe Science Park

Foto: Universe Science Park

Det er svært ikke at blive i godt humør, når man bevæger sig gennem Universe, der ligger uden for byen Nordborg på Als. For bedømt ud fra den entusiasme, som både børn og voksne lægger for dagen ved de forskellige forlystelser, er det tydeligt, at stedet har ramt noget populært.

Universe Science Park vil gerne begejstre børn og unge for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri. Derfor er parken fyldt med en masse fabelagtige oplevelser og attraktioner. Her kan I forsøge at løfte en bil, bygge jeres egen vandraket, gå på opdagelse i den virtuelle verden eller prøve nogle af vores mange andre fede aktiviteter.

Oplev spænding og sjov med hele familien i Sønderjyllands største oplevelsespark. Lær om naturvidenskab og teknologi og leg jer ind i en fascinerende verden. Vi lover, at I vil få mange aha-oplevelser og sus i maven.

I Universe kan I i 2024 udfordre jer selv med vind af orkanstyrke i "Beat the Storm", udforske et virtuelt univers, hvor I kan paraglide eller designe jeres egen rutschebane. Eller I kan drøne afsted på segway, teste jeres højdeskræk i Sky Trail, eller bare nyde roen i en af de smukke haver. Der er masser af sjove og lærerige aktiviteter det venter på jer, klar til at skabe masser af mindeværdige oplevelser, som I kan tage med hjem.

Green Attraction logo
Horesta

Green Attraction

Universe Science Park er den første attraktion i Sønderjylland, der er certificeret med det nye miljømærke Green Attraction. Mærket er rettet mod attraktioner med fokus på bæredygtighed og gør det nemmere for gæsterne at vælge bæredygtige attraktioner. Universe har øget fokus på at reducere deres negative fodaftryk og har implementeret bæredygtige løsninger i parken, som affaldssortering og brug af genbrugsbægre. Parken overholder kriterier inden for vand, energi og fødevarer og har ansat en Green Attraction koordinator til at arbejde med den bæredygtige udvikling og udføre de grønne tiltag.

Far og søn dyster i Beat the Storm i Universe Science Park mens mor og datter hepper
Foto: Universe Science Park
Mor og datter tester Beat the Storm i Universe Science Park
Foto: Universe Science Park

Vidste du at...

Universe Science Park er en del af Sønderborgs Stjerneattraktioner? Med en Stjernebillet i hånden får du adgang til at besøge Universe Science Park, Historiecenter Dybbøl Banke, Sønderborg Slot, Dybbøl Mølle og Cathrinesminde Teglværk en gang i løbet af sæsonen. Billetten koster kr. 449,- for voksne og kr. 289,- for børn mellem 5 og 15 år. Billetten er gyldig fra den dag du køber den og indtil den 20. oktober 2024, så du har god tid til at besøge alle fem attraktioner. Billetten købes online eller på turistbureauet i Sønderborg.

Virtual Reality

I virtual reality området er der sjove oplevelser for hele familien. Prøv for eksempel verdens første ParadropVR.

Oplev en fantastisk flyvetur med paraglideren hen over det kuperede landskab, hvor I med hjælp fra træk i snorene kan styre paraglideren op og ned, alt efter behov. På den måde opnår I en meget realistisk oplevelse af at svæve igennem luften.

I VR Coasteren får du selv muligheden for at konstruere lige præcis den VR rutsjebanetur du vil. Det er nemlig dig og din finger, der tegner banen. Du bestemmer helt selv hvor lang og vild den skal være. Hele turen kan opleves sammen med resten af dine familie, da der er plads til 4 personer i alt.

Familie dyster i VR raceroom i Universe Science Park
Foto: Universe Science Park
VR bumper coaster i Universe Science Park
Foto: Universe Science Park

Øvrige aktiviteter

Du kan også teste dine evner inden for en række områder såsom hukommelse og motorik. Hvad sidstnævnte angår, er ikke mindst segway-banen populær.

Du kan lære meget om det tekniske univers i Universe. Her leges naturvidenskab ind gennem sjove eksperimenter, ligesom du også har muligheden for selv at bygge ting.

Selv om der er fuld fart over de fleste af parkens aktiviteter, er der også mere rolige afdelinger, og Universe er et herligt sted for såvel børn som voksne til en dagsudflugt.

Meget mere Sønderjylland...

Sort Sol med orange himmel bagved
Top 10: Sønderjyske naturoplevelser
Familie ved en kanon på Historiecenter Dybbøl Banke
Top 10: Historiske oplevelser i Sønderjylland
Historiecenter Dybbøl Banke
Historiecenter Dybbøl Banke
Kvinde på svævebane i High Park Sønderjylland
High Park Sønderjylland

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish