Pause på vandreturen med hund

Vandring med hund

Foto: Peter Bjerke

Det er blevet mere og mere populært at have hunden med på vandreferie, og der findes næppe en ferieform, der egner sig bedre, hvis du og din hund skal have mest muligt ud af ferien.

I Sønderjylland findes der flere vandreruter, der egner sig perfekt til denne ferieform. Mest kendt er nok den Europæiske Kvalitetsvandrevej Gendarmstien, der med sine 84 km passer godt til en vandretur af fem-syv dages varighed.

Stien følger kysten langs Flensburg Fjord og fører dig gennem et smukt varieret landskab med bakkede bøgeskove og flade strandenge. Størstedelen af ruten ligger væk fra veje med motorgående trafik, så både du og hunden kan slappe af og nyde roen i naturen.

Også Sønderjyllands nyeste vandrerute Marskstien er oplagt for en hundevandreferie. Marskstien er 54 km lang og går igennem Danmarks største marskområde Tøndermarsken.

Langs begge ruter findes såvel shelters, B&Bs og mindre hoteller, hvor det er tilladt at medbringe hund. Skal det være nemt, kan du booke en færdig pakkerejse, hvor overnatning, forplejning og bagagetransport er inkluderet. 
 

Gode råd til vandreferie med hund

Vandreferie er ikke noget for de helt unge hunde. Din hund skal være halvanden til to år, inden du tager den med på vandreferie. Knoglerne skal være fuldt udvoksede, inden I kan tage på en flere dage lang vandretur.

Din hund skal også være i god fysisk form, før du kan tage den med på en vandretur. Er den det, kan du godt planlægge at vandre mellem 15 og 20 km på en dag, når blot du husker at holde pauser. 

Husk at medbringe frisk vand. Gendarmstien følger Flensburg Fjord, men vandet er salt, og hunden har behov for frisk drikkevand, når I er på tur. 
 

Meget mere Sønderjylland...

Hund kigger ud over klitterne og vandet på Rømø
Ferie med din hund
Vandrere på Camino Haderslev Næs
Vandring i Sønderjylland
Vandrere med hund i Kollund Skov på Gendarmstien
Gendarmstien
Familie vandrer på Marskstien med klapvogn
Marskstien
Par cykler på grusvej på Aarø
Aktiv Sammen
Par med cykler i gården ved Sønderborg Slot
Sønderjylland på cykel

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish