VisitSønderjylland
Ferie med hund

Ferie med din hund

For mange mennesker er en ferie ikke komplet, uden at hunden – eller et andet husdyr – er med på turen. Heldigvis er der gode muligheder for det i Sønderjylland.

Hos områdets ferieboligudlejere er der et stort udvalg af ferieboliger, hvor du må tage hunden med. "I cirka halvdelen af vores sommerhuse er det tilladt at medbringe husdyr, og vi mærker en stor efterspørgsel efter disse huse", fortæller Mikael Larsen fra Novasol.

Udlejningsbureauerne gør meget for at servicere hundeejerne. På flere af områdets servicekontorer kan du leje et mobilt hegn samt hyre en hundesitter, såfremt du en dag skal på en udflugt, hvor det er svært at have hunden med. Derudover tilbydes særligt husdyregnede ferieboliger med blandt andet store grunde, så der er god plads for hunden til at løbe rundt.
 

Ferie med hund

Blandt besøgende hundeejere er der også stor tilfredshed med forholdene. Vi har talt med Lilli og Sabine Sieh fra Mülheim i Tyskland, der har ferieret mange gange i Danmark med deres ruhårede hønsehund Fietje.
"Vi elsker Danmark, og vores hund Fietje føler sig godt tilpas i de åbne landskaber. I 14 år har vi nydt Danmark. Hunde er ekstremt velkomne. 
Man må tage hunden med til stranden i snor, og mange hunde elsker jo vand. I lavsæsonen kan hundene  oveni købet få lov til at løbe på stranden uden snor. Derudover findes der gratis poser til hundens efterladenskaber på de fleste strande. 
Desuden findes der flotte vandrestier, som er velegnede til hunde, og endelig er klimaet ideelt for hunde, da det ikke er så varmt og trykkende som i Sydeuropa," fortæller Sabine Sieh, og fortsætter:

Mange sommerhuse tillader husdyr. Sommerhusene har næsten altid en stor have, hvilket er meget afslappende, da hunden kan løbe frit rundt. Man føler sig godt tilpas, når man ved at ens kæledyr er velkommen.

Meget mere Sønderjylland...

Fakta: Regler for hunde
Ferie med hund
Campingpladser
Camping
Top 10: Sønderjyske naturoplevelser
Naturcenter Tønnisgaard
Top 10: Historiske oplevelser i Sønderjylland
Frøslev Lejren