Ingemann besøger Sønderborg og øen Als

O baghjul åw Ingemann

Foto: Æ Alsinge Knallertklub

Følg i hjulsporet af Peter og hans Puch Monza 50 gennem et af Danmarks smukkeste landsdele i Sønderjylland

Med start ved grænsen

I det første afsnit af Ingemann og Østkysten starter turen ved grænseovergangen til nabolandet, Tyskland, der markeres ved broen over Kruså Å ved Skomagerhus, hvor også kvalitetsvandrevejen Gendarmstien passerer.

Monza'en gasses godt op til turen videre mod slotsbyen Gråsten, hvor et besøg ved Graasten Slot og Slotshaven venter og undervejs bliver der svælget i barndomsminder og campingferie i Kollund.

Herefter går turen videre til Broager Kirke og har du tid, så lav en afstikker til Cathrinesminde Teglværk.
 

Vidste du at...

kombi-billetten til Sønderborgs 5 stjerneattraktioner giver besparelse efter de første to besøgte attraktioner. Så vil du se Cathrinesminde Teglværk og Dybbøl Mølle samt besøge Historiecenter Dybbøl Banke, Sønderborg Slot og Universe Science Park - så køb en stjernebillet!

Via Synneborre

Der bliver ikke tid til meget mere fortælling om krigen i 1864, men det kan du heldigvis høre meget mere om på Historiecenter Dybbøl Banke og Sønderborg Slot. Genforeningen i 1920 skabte et mindretal på begge sider af grænsedragningen og på Deutsches Museum Nordschleswig får du et indblik i det tyske mindretals historie.

Puch Monza'en svinger frisk ind foran Alsik Hotel og Spa ved kunstværket Tidscirklerne og nu går det op til den 16. etage og udsigten fra Point of View


Vidste du at...

Sønderborg er en af de få byer der deles af vand og at det har medført betegnelsen den Hellige side? Læs mere om Sønderborg By.

Omkring Mommark til Ballebro

Så trækker der ellers knallerter op foran Hotel Alsik og fra Sønderborg får Puch Monza'en og Peter flot følgeskab af de tre lokale knallertklubber; Æ Alsinge, Æ Als Knejte og Æ Als Banditte, og nu går det gennem det smukke bakkede landskab til Mommark Marina, hvor der er bygget lydstudie op i dagens anledning - nu skal der synges rap o synnejysk.

Turen går til Danfoss og arbejdet for grøn omstilling af entreprenør maskiner og du kan faktisk få mere viden om naturens kræfter hos Universe Science Park, som er bygget op omkring den slægtsgård, hvor virksomheden Danfoss blev grundlagt oppe på Mads Clausens drengeværelse og senere blev udbygget i hønsehuset.

Der bliver også tid til en lille smuttur til den smukke kystskov, Nørreskoven Als, og en eftertænksom stund ved Englændergraven, hvor der står mindesten over de 14 besætningsmedlemmer fra to bombefly, der fløj sammen under hjemturen fra et bombetogt i Kiel under 2. Verdenskrig.

Så køres der atter nordpå til bilfærgen ved Hardeshøj, der er opkaldt efter hustruen til Mads Clausen. Med Bitten sættes der over Als Fjord til Ballebro Badehotel og en kølig fadøl med udsyn til vandet.


Vidste du at...

der faktisk var en hel del flyvere fra begge sider af fronten, der styrtede ned eller måtte foretage en nødlanding under 2. Verdenskrig. Få mere at vide på siden Det sønderjyske luftrum 1940-45.

 

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish