Cyklister ved fugleudkigspost på Årø

Sønderjyske highlights

Foto: Destination Sønderjylland

Under en ferie i Sønderjylland er der ingen grund til at kede sig! Vi har aktiviteter for både store og små og når I trænger til at slappe af, så byder strandene på både vest- og østkysten på rige muligheder for netop det.

På denne liste har vi samlet nogle af de aktiviteter og attraktioner, som du og familien bare ikke må gå glip af når I besøger Sønderjylland. Her er noget for både børn og voksne, dage fyldt med sol og de våde regnvejrsdage, store smagsoplevelser og oplevelser, der leder til refleksion.

Liste
Kort
Børn leger i testlab i Universe Science Park
Foto: Universe Science Park

Universe Science Park

Det er svært ikke at blive i godt humør, når man bevæger sig gennem Universe, der ligger uden for byen Nordborg på Als. For bedømt ud fra den entusiasme, som både børn og voksne lægger for dagen ved de forskellige forlystelser, er det tydeligt, at stedet har ramt noget populært.

Læs mere
Historiecenter Dybbøl Banke
Foto: Historiecenter Dybbøl Banke

Historiecenter Dybbøl Banke

På Historiecenter Dybbøl Banke bliver du hvirvlet ind i et af de mest spændende kapitler i Danmarkshistorien lige der, hvor det skete. I vores rekonstruerede skanse og soldaterby får du masser af levende formidling og aktiviteter for alle aldersgrupper og kommer helt tæt på Krigen 1864.

Læs mere
Klassisk Sønderjysk Kaffebord serveret på gammelt service
Foto: Inge Adriansen

Sønderjysk Kaffebord

Imponerende ser kagerne ud, som de står linet op på det lange bord. Her er alt fra roulader over kringler og sandkager til lagkager, småkager og tærter. I sandhed et overdådigt traktement!

Læs mere

Ringridning er en fest!

Ringridning i Sønderjylland er en fest - ikke blot for rytterne men også for alle gæsterne på pladsen.

Frøslevlejren og de hvide busser

I Frøslevlejren kan du opleve et både interessant og dystert stykke Danmarkshistorie.

Læs mere

Marsk Camp · Marsk Tower · Restaurant Marsk

Marsk Camp byder på unikke smags- og naturoplevelser ved den storslåede Nationalpark Vadehavet, som er på listen over UNESCO’s verdensarv. Fra Marsk Tower kan du se så langt øjet rækker og i alle retninger fra det 25 meter høje tårn, der snor sig mod himlen.

Bramgæs i Tøndermarsken i frosten
Foto: Ulrik Pedersen

Nationalpark Vadehavet

Havet ligner ved første øjekast så mange andre have denne formiddag. Enkelte små bølger slår ind, men ellers er vandet helt roligt.

Læs mere
Hans Wegner stole i Vandtårnet i Tønder
Foto: Museum Sønderjylland

Museum Sønderjylland

Museum Sønderjyllands udstillingssteder, museer og kulturmiljøer byder på oplevelser og viden inden for arkæologi, kunst, historie og naturhistorie.

Fyret på Årø ved stranden
Foto: Haderslev Kommune

Ø-ferie på Aarø

Nogle har måske hørt om den, og enkelte har ligefrem besøgt den. Men for langt de fleste danskere vil navnet Årø næppe vække nogen genkendelse. Og det er synd og skam, for den lille ø i Lillebælt er bestemt værd at besøge.

Sort Sol i Tøndermarsken
Foto: Ulrik Pedersen

Sort Sol i Tøndermarsken

Lige før stærene går ned på jorden for natten, danner de store flokke fascinerende mønstre på himlen, der næsten formørker solen, heraf navnet Sort Sol.

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish