Historiecenter Dybbøl Banke

Historiecenter Dybbøl Banke

Foto: Historiecenter Dybbøl Banke

På Historiecenter Dybbøl Banke bliver du hvirvlet ind i et af de mest spændende kapitler i Danmarkshistorien lige der, hvor det skete. I vores rekonstruerede skanse og soldaterby får du masser af levende formidling og aktiviteter for alle aldersgrupper og kommer helt tæt på Krigen 1864.

Den danske menig Johansen ved efterhånden ikke, om det er de preussiske granater eller lus og lopper, han er mest træt af. Menig Petersen trues på sin første vagt af en soldaterkammerat, alene fordi han er slesviger. Den unge Erik Skram længes efter at komme i kamp, men bliver snart klogere. Den preussiske soldat Bubbe betragter med gru slagmarken efter det stor slag. Og den lille puddelhund Flora vil for alt i verden følge sin ejer Thomas, da han drager i krig.

På Historiecenter Dybbøl Banke kan du møde en række skæbner fra 1864 og høre deres spændende, muntre og dystre fortællinger. Og den type historieformidling er netop centerets varemærke, forklarer centerleder og museumsinspektør Bjørn Østergaard.

Vi formidler krigen 1864 gennem de mennesker, der selv var med. Ved hjælp af gamle breve og dagbøger kan vi danne os et indtryk af, hvordan personerne var, og hvordan de oplevede krigen.

Det er ikke kun de historiske personer, der er aktive på historiecentret. Pludselig er du og din familie selv en del af de dramatiske begivenheder på Dybbøl Banke i 1864.

Til sangen ’Dengang jeg drog af sted’ marcherer I under høje kommandoråb op til tilskuerpladserne, hvor I må holde jer for ørerne, når en kanon bliver affyret med et øredøvende brag.

Senere kan børn prøve, om de har det der skal til, for at blive soldat i 1864. I hygger jer med pandekager over bålet, støber geværkugler hos smeden og skriver breve med pen og blæk.

Og vil du hellere grave dig et spadestik dybere ned i historien om 1864, er der også rig mulighed for det med vores to film, udstillingen ’Mennesker i krig’ og fortællinger om geværer, kanoner og et udvalgt emne i ”Det kloge kvarter”.

Story Hunt: På vej til slagtebænken - billede af Eskild

StoryHunt: På vej til slagtebænken

Foto: Destination Sønderjylland

Vidste du at...

Historiecenter Dybbøl Banke er en del af Sønderborgs Top-attraktioner? Med en Kombi-billet i hånden får du adgang til at besøge Universe Science Park, Historiecenter Dybbøl Banke, Sønderborg Slot, Dybbøl Mølle og Cathrinesminde Teglværk en gang i løbet af sæsonen. Billetten koster kr. 449,- for voksne og kr. 289,- for børn mellem 5 og 15 år. Billetten er gyldig fra den dag du køber den og indtil den 20. oktober 2024, så du har god tid til at besøge alle fem attraktioner. Billetten købes online eller på turistbureauet i Sønderborg.

Familie ved en kanon på Historiecenter Dybbøl Banke
Foto: Destination Sønderjylland
Kanonsalut på Historiecenter Dybbøl Banke
Foto: Historiecenter Dybbøl Banke

Meget mere Sønderjylland...

Sønderjyske soldater i skyttegraven under 1. Verdenskrig - måske Verdun
1. Verdenskrig i Sønderjylland
Collage - Genforeningen 1920 - 2020
Genforeningen 1920 - 2020
Kaskelothval på Nationalmuseets Kommandørgård på Rømø
Skumsprøjt, skibe og hvalfangst - Sønderjyllands maritime historie
Familie ved en kanon på Historiecenter Dybbøl Banke
Top 10: Historiske oplevelser i Sønderjylland

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish