Gå til indhold
Cyklister på Vestkystruten

Vestkystruten

Foto: Ulrik Pedersen

Med Vesterhavet som en sikker guideline bevæger Vestkystruten sig ubesværet og til tider i nærmest konstant sidevind gennem århundredgamle natur- og kulturlandskaber. Der er garanti for frisk havluft, plads til eftertanke og smukke vesterhavssolnedgange.

Ruten snor sig gennem marsk, hede og klitplantager, forbi fjorde, søer, en geopark, national- og naturparker, og langs brede, hvide sandstrande. Overalt findes et rigt dyreliv til lands, vands og ikke mindst i luften. Oplev såvel Danmarks ældste som femtestørste by samt en vrimmel af små og store fiskersamfund og idylliske badebyer. Turen fører dig ikke blot forbi ikoniske sømærker, knejsende fyrtårne og historiske klitgårde, men også forbi prisbelønnede attraktioner og oplevelser.

Cykelpar ved Højer Mølle

Foto:Wasabi Film

Med udgangspunkt i Rudbøl begynder din tur ad Vestkystruten umiddelbart nord for den dansk-tyske grænse, som løber tværs igennem byen. Du befinder dig her i Nationalpark Vadehavet, der figurerer på UNESCO’s verdensarvsliste. Fra Rudbøl fører ruten gennem det storslåede marsklandskab, inden cyklen rammer byen bag diget, det charmerende Højer, der som porten til marsken rejser sig i det flade land med den markante, 22 meter høje Højer Mølle.

Fra Højer cykler du den første strækning på diget, som beskytter det flade marskområde mod oversvømmelser og stormflod. Herefter går ruten ad små landeveje og igennem flere landsbyer, inden du ved Vesterende Ballum drejer ind på cykelstien, der nu løber langs med diget.

Yderligere informationer...

Køb cykelguidebogen: Vestkystruten
Cykling i Tønder
Besøg vestkystruten.dk
Cykelfamilie ved Vadehavet

Efter at have passeret Ballum Sluse fortsætter du til Rømødæmningen. Her kan du enten cykle over dæmningen og besøge Rømø eller fortsætte ad Vestkystruten en smule ind i landet. Ved Rejsby fører ruten igen helt ud på cykelstien langs diget. Derefter kører du forbi Vadehavscentret og videre til Vester Vedsted og Ribe.

Meget mere Sønderjylland...

Cykling i Tønder
Sønderjylland på cykel
Cykling ved Okseøerne
Østersøruten
Bramgæs i Tøndermarsken i frosten
Nationalpark Vadehavet
Sort Sol i Sønderjylland
Top 10: Sønderjyske naturoplevelser
Familie med cykler ved Dybbøl Mølle
Aktiv Sammen
Sønderjysk Kaffebord på Havnbjerg Mølle
En Bid af Sønderjylland

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2022
Danish