Gå til indhold

Køb din næste cykelferie

Foto:Niclas Jessen&Niclas Jessen

Sønderjylland på cykel

Med over 3000 km cykelruter er Sønderjylland den oplagte feriedestination for cyklister. Området byder på mange sikre cykelstier og velbeskrevne cykelruter, der forbinder området fra nord til syd og fra øst til vest.

De lokale, regionale og nationale ruter fører dig gennem nogle af Danmarks smukkeste og mest kontrastfyldte landskaber. Israndslinjen fra den sidste istid skærer landskabet i to, og på hver side af linjen er landskaberne markant forskellige. I øst finder du tunneldalene, morænebakkerne og dødislandskaberne, hvor landskabet i vest næsten bliver fladt og skråner langsomt ned mod Vesterhavet, kun afbrudt af enkelte bakkeøer med bløde, afrundede bakker.

Book online...

Bjergetapen i Aabenraa
Dreng på mountainbike
Besøg fem sønderjyske slotte på fem dage via Flensborg Fjord Ruten
Par med cykler i gården ved Sønderborg Slot
Østersøruten: Den Sydlige Fjordsløjfe
Par cykler blandt danske marker
Kør tredje etape af Tour de France 2022 - START SØNDERBORG
Par cykler ved lystbådehavn
Oplev Flensborg Fjord og Als på cykel
Par cykler på grusvej
På cykel i Tøndermarsken
Cyklende par i Møgeltønder
Tour de Als
Cyklende familie
Guidebøger
Flensburg Fjord Route guidebog

Sønderjylland er et særligt cykelvenligt område, hvilket du blandt andet vil opleve ved vores "Bike Friends, hvor du, som cykelgæst, vil føle dig ekstra velkommen. Her kan du tage et hvil, benytte toilettet, fylde din vanddunk og ved nogle Bike Friends er der også mulighed for at oplade batteriet til din elcykel.

Du kan også møde Bike Friends mange andre steder end ved overnatningssteder. Overalt i Sønderjylland finder du attraktioner, butikker osv. hvor du er velkommen som cykelgæst. Her kan du få fyldt din vandflaske, låne et toilet og mange steder, er der også mulighed for at låne reparationsgrej, hvis cyklen trænger til lidt hjælp.

Så kast dig trygt ud ud på de sønderjyske cykelruter - hvis du får brug for hjælp er den aldrig langt væk. Mangler du inspiration til hvilken cykelrute du skal vælge først? Lige herunder finder du informationer om vores favoritruter - Vestkystruten, Flensburg Fjord Route og Østersøruten. Er der ikke lige en af dem der falder i din smag, så kan du også finde informationer om flere af de lange cykelruter, der er i Sønderjylland.

Kampagnen er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Dansk Erhvervsfremmestyrelse

 

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2022
Danish