Par cykler på grusvej på Aarø
Cyklende familie på lang lige landevej på Kær Halvø

Sønderjylland på cykel

Foto:James Cripps&James Cripps

Med over 3000 km cykelruter er Sønderjylland den oplagte feriedestination for cyklister. Området byder på mange sikre cykelstier og velbeskrevne cykelruter, der forbinder området fra nord til syd og fra øst til vest.

De lokale, regionale og nationale ruter fører dig gennem nogle af Danmarks smukkeste og mest kontrastfyldte landskaber. Israndslinjen fra den sidste istid skærer landskabet i to, og på hver side af linjen er landskaberne markant forskellige. I øst finder du tunneldalene, morænebakkerne og dødislandskaberne, hvor landskabet i vest næsten bliver fladt og skråner langsomt ned mod Vesterhavet, kun afbrudt af enkelte bakkeøer med bløde, afrundede bakker.

Book online...

Besøg fem sønderjyske slotte på fem dage via Flensborg Fjord Ruten
Par med cykler i gården ved Sønderborg Slot
Østersøruten: Den Sydlige Fjordsløjfe
Par cykler blandt danske marker ved Aabenraa
På cykel i Tøndermarsken
Par cykler i en af de gamle gader i Tønder
Bagage- og persontransport
AT Taxi bagagetransport med elbil - levering på Hotel Sønderborg Strand
Par med cykler i gården ved Sønderborg Slot

Alle cykelruter

Foto: Daniel Villadsen

Cykelservice

Sønderjylland er et særligt cykelvenligt område, hvilket du blandt andet vil opleve ved vores "Bike Friends, hvor du, som cykelgæst, vil føle dig ekstra velkommen. Her kan du tage et hvil, benytte toilettet, fylde din vanddunk og ved nogle Bike Friends er der også mulighed for at oplade batteriet til din elcykel.

Du kan også møde Bike Friends mange andre steder end ved overnatningssteder. Overalt i Sønderjylland finder du attraktioner, butikker osv. hvor du er velkommen som cykelgæst. Her kan du få fyldt din vandflaske, låne et toilet og mange steder, er der også mulighed for at låne reparationsgrej, hvis cyklen trænger til lidt hjælp. Så kast dig trygt ud ud på de sønderjyske cykelruter - hvis du får brug for hjælp er den aldrig langt væk. 

Hvis cyklen trænger til hjælp undervejs, finder du i Sønderjylland flere end 60 Bike Stations, der er reparationsstandere med diverse værktøj. Standerne giver dig mulighed for at hænge din cykel op i en behagelig arbejdshøjde.

Liste
Kort
Familie på cykel holder pause ved en Bike Friend
Foto: Jacob Gosch

Sønderjyske Bike Friends

I Sønderjylland er vi rigtig glade for vores cykelgæster.

Derfor har vi udviklet Bike Friends, der er en sønderjysk værtskabsordning, hvor du som cykelgæst i vores område, får stillet en række services til rådighed.

Bike Station i brug på Gammelmark Strand Camping
Foto: Michael Fukowski & Sarah Moritz

Bike Stations i Sønderjylland

Har du brug for at få repareret din cykel mens du er på tur i Sønderjylland? Hvis det drejer sig om småreparationer, som du selv kan klare, så er der flere steder opsat såkaldte "bike stations", hvor du finder værktøj og har mulighed for at hænge din cykel op i en behagelig arbejdshøjde.

Sønderjylland fra kyst til kyst guidebog
Foto: Destination Sønderjylland

Guidebøger

Køb guidebøger til følgende cykelruter:

  • Sønderjylland fra Kyst til Kyst
  • Flensburg Fjord Route
  • Vestkystruten
  • Østkystruten
  • 3. etape af Touren 2022
Mountainbikecyklister i skoven ved Aabenraa

På mountainbike

Foto: Camilla Hylleberg

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish