Par cykler på grusvej på Aarø

Sønderjylland fra kyst til kyst

Foto: James Cripps

Cykelruterne Sønderjylland fra Kyst til Kyst binder det sønderjyske sammen fra østkysten hele vejen ud til marsklandet i vest, og giver en cykeloplevelse, hvor man kan opleve alle de attraktioner, man finder i områderne i Sønderjylland.

236 kilometer igennem smukke Sønderjylland

Du finder ingen bedre måde at opleve det forskelligartede sønderjyske landskab på, end på cykel. Vestkystens flade og åbne marsklandskab strækker sig så langt øjet rækker, kun afbrudt af diger og pumpestationer, der fortæller deres egne historier om det fantastiske kulturlandskab. 

Langs østkysten skærer dybe fjorde sig ind i landet og danner rammerne for en livlig skibstrafik af lystsejlere. Landskabet er mildt kuperet og bevokset med bøgeskove, der flere steder, når helt ned til strandkanten.

Guidebogen "Sønderjylland fra kyst til kyst" guider dig igennem alt fra spændende landskaber, til hyggelige overnatnings- og spisesteder og forbi interessante kulturhistoriske besøgsmål.

Sønderjylland fra kyst til kyst består af tre cykelruter: Sønderjylland Rundt, Østsløjfen og Vestsløjfen

Pärchen fährt Fahrrad am Yachthafen von Kalvø
Foto: James Cripps
Par med cykler ved Højer Mølle
Foto: Wasabi Film

Sønderjylland Rundt strækker sig over 236 km. Ruten er opdelt i 4 distancer, som strækker sig mellem 50 og 73 km. Vestsløjfen er 154 km lang og Østsløjfen er 142 km lang.

Alle cykelruterne er rundture, så du kan begynde og slutte, hvor end på strækningen du ønsker det. Hver rute har sit eget særpræg, og undervejs er der mange forskellige muligheder for spisning, overnatning, indkøb og oplevelser.

Sønderjylland fra Kyst til Kyst kan cykles af stort set alle, da ruterne er relativt flade med meget få stigninger. 
Alle ruterne er sikre og trygge. Hele 87% af ruten forløber på det man definerer som en tryg strækning. 83% af ruten forløber på asfalt, men der findes også strækninger med ujævn asfalt og løst underlag, som blandt andet grus.

Sønderjylland fra Kyst til Kyst er ikke skiltet undervejs, men ved hjælp af detaljekortene i cykelguiden, kan du finde vej. Køb din guidebog online.
Du kan også vælge at downloade GPX filer over ruten herunder.

Sønderjylland fra kyst til kyst - Sønderjylland Rundt
Sønderjylland fra kyst til kyst - Østsløjfen
Sønderjylland fra kyst til kyst - Vestsløjfen

Book online...

Fra telt til telt - tur for voksne - 7 nætter
Lukket MOJN telt på Krusaa Camping
Fra telt til telt - tur for børnefamilier - 6 nætter
MOJN telt ved Haderslev Byferie med Haderslev Dam i baggrunden
Familie i klitterne ved Vadehavet
Foto: Niclas Jessen
Cyklende familie på lang lige landevej på Kær Halvø
Foto: James Cripps

Bike Friends

I Sønderjylland er vi rigtig glade for vores cykelgæster. Derfor har vi udviklet Bike Friends, der er en sønderjysk værtskabsordning, hvor du som cykelgæst i vores område, får stillet en række services til rådighed.

Hvad kan du med Bike Friends?

De sønderjyske Bike Friends er alle klædt på til at tage godt imod cyklende gæster. Det er ikke alle Bike Friends der leverer de samme ydelser, men hvis du klikker på de enkelte steder på kortet herunder, kan du læse mere om hvad de enkelte steder tilbyder.

BikeStations

Har du brug for at få repareret din cykel mens du er på tur i Sønderjylland? Hvis det drejer sig om småreparationer, som du selv kan klare, så er der flere steder opsat såkaldte "bikestations", hvor du finder værktøj og har mulighed for at hænge din cykel op i en behagelig arbejdshøjde.

Meget mere cykling i Sønderjylland...

Par med cykler i gården ved Sønderborg Slot
Sønderjylland på cykel
Kvinde med cykel kigger på Okseøerne i Flensborg Fjord
Østersøruten
Cyklister på Vestkystruten
Vestkystruten
Cyklister ved Slotsmøllen ved Brundlund Slot
Flensburg Fjord Route

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish