Gå til indhold
Forår i Graasten Slotshave

Forår i Sønderjylland

Foto: Kim Toft Jørgensen

Et besøg i Sønderjylland i foråret er lig med et væld af muligheder for både store og små, hvad enten det er indendørs eller udendørs. Den sønderjyske natur er særlig smuk når blomsterne og alt det grønne begynder at pible frem.

Foråret er også lig med en masse helligdage i perioden fra påske til pinse, og for mange mennesker er denne periode også ensbetydende med en del fridage, der giver tid og lyst til at komme ud og opleve noget af alt det vi har at byde på. Når dagene bliver længere og lysere får vi også lyst til at bevæge os ud i naturen hvad enten det sker til fods eller på cyklen, alene eller sammen med familie og venner.

Vi har valgt at dele indholdet op i fire temaer - dagsture, miniferie, cykelferie og vandreferie. Under hvert tema finder du forslag til overnatningssteder, aktiviteter og færdige pakketure, der kan bookes på booksonderjylland.dk. Men du finder også en masse inspiration til andre oplevelser, så der er nok at vælge imellem.
 

Highlights

Sønderjylland har rigtigt meget at byde på og derfor er det svært blot at vælge nogle enkelte highlights. Vi har dog gjort det en lille smule nemmere for dig og fundet highlights, der rent faktisk inkluderer flere seværdigheder i en billet eller på et sted.

Sønderborgs Stjerneattraktioner er en fællesbillet, der giver adgang til et besøg ved hver af de deltagende attraktioner. Besøg Universe Science Park, Sønderborg Slot, Historiecenter Dybbøl Banke, Dybbøl Mølle og Cathrinesminde Teglværksmuseum. Alle fem seværdigheder er et besøg værd uanset om du rejser med børn eller voksne.

I Marsk Camp har du både overnatningsmuligheder og aktiviteter samlet på et sted. Udover det fantastiske Marsk Tower, der er 25 m højt, findes der også en fantastisk minigolf bane i Marsk Camp. Du skal ikke bekymre dig om at blive sulten undervejs, for på stedet er der både en restaurant, cafe og et fristende ishus.

Sønderjysk Kaffebord er indbegrebet af Sønderjylland og fås flere steder i landsdelen. En anbefaling herfra er, at du ikke venter for længe med at købe billet, for der plejer at blive tidligt udsolgt.
 

Overnatning og Miniferie

Med alle de oplevelser og seværdigheder vi har i Sønderjylland, får du helt bestemt behov for en overnatning eller to undervejs. Tag et kig på de overnatningstyper, der oftest efterspørges herunder, eller kig på alle overnatningsmuligheder i Sønderjylland.

Eller hvad med at tage et kig på de færdigpakkede miniferietilbud? I alle opholdene er der både inkluderet overnatning og en eller flere oplevelser. Hvis du er på udkig efter noget andet end de ophold vi har fremhævet her på siden, kan du på booksonderjylland.dk finde en samlet oversigt over vores Weekend- og miniophold.

 

Vandreferie

En vandretur i Sønderjylland er ikke bare en skøn naturoplevelse, det er også en historisk oplevelse for overalt i landsdelen, går du i historiens fodspor. Tag for eksempel en bytur i Sønderborg og udforsk de mange bygninger, der er bygget i Jugendstilen. Eller hvad med en vandretur på Camino Haderslev Næs, hvor du mange steder går ad de små kirkestier, der i århundreder har ført sognets borgere til kirken.

Hvis du har mod på at vandre i flere dage, bør du tage et kig på nogle af vandreopholdene på Gendarmstien eller Marskstien. Her får du det hele samlet et sted: overnatning, forplejning og bagagetransport. Kort sagt skal du bare nyde turen.
 

Cykelferie

Der findes ikke noget mere oplagt tidspunkt at tage på cykelferie i Sønderjylland end i 2022, hvor vi lægger veje og stier både til Tour de France og VM i Mountainbike Marathon. Har du ikke lige mod på at dyste på distancer, der matcher de professionelle, så bare rolig, der er også masser af stier og ruter til dig.

Rent faktisk har vi gjort det rigtigt nemt for dig at bestille en cykelferie i Sønderjylland. Overnatningssteder rundt omkring i landsdelen har sammensat forskellige ophold med 2 - 5 overnatninger, hvor du får bagagen transporteret, hver nat sover i en god seng og morgenmaden bliver serveret inden du tager videre på turen. Se udvalgte ture herunder, eller find det samlede overblik på booksonderjylland.dk
 

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2023
Danish