Hele solæg på påskebordet

Solæg

Foto: Conni Ernst

Solæg er en klassiker på et sønderjysk påskebord, men tidligere kunne man også finde specialiteten stående på disken i mange værtshuse. I begge sammenhænge bliver solæg ofte skyllet ned med øl og snaps.

Navnet solæg er afledt af det tyske Solei - Sole = saltlage, Ei = æg.

Hvis du gerne selv vil lave solæg har vi lavet en udførlig opskrift med ingredienser og forklaringer undervejs. Du kan downloade den, som en printervenlig pdf.

Påskebord med solæg der er klar til at blive spist
Foto: Conni Ernst
Halve solæg på påskebordet
Foto: Conni Ernst

Vil du gerne smage solæg, men har du ikke lige mod på selv at kaste dig ud i at tilberede dem? Der findes heldigvis også en række restauranter, der serverer solæg.

Disse restauranter serverer solæg:

Benniksgaard Hotel, Rinkenæs

Den Gamle Kro, Gråsten

Fox and Hounds, Sønderborg

Fox and Hounds, Aabenraa

GramGaard - Gram Slots cafe