![Hele solæg på påskebordet](/sites/visitsonderjylland.com/files/styles/hero/public/2023-02/Hele-sol%C3%A6g-p%C3%A5-p%C3%A5skebordet-credit-Conni-Ernst.jpg?h=19fdb4df&itok=aeRFCcw_)
Solæg
Foto: Conni Ernst
Solæg er en klassiker på et sønderjysk påskebord, men tidligere kunne man også finde specialiteten stående på disken i mange værtshuse. I begge sammenhænge bliver solæg ofte skyllet ned med øl og snaps.
Navnet solæg er afledt af det tyske Solei - Sole = saltlage, Ei = æg.
Hvis du gerne selv vil lave solæg har vi lavet en udførlig opskrift med ingredienser og forklaringer undervejs. Du kan downloade den, som en printervenlig pdf.
![Påskebord med solæg der er klar til at blive spist](/sites/visitsonderjylland.com/files/styles/content/public/2023-02/P%C3%A5skebord-med-sol%C3%A6g-der-er-klar-til-at-blive-spist-credit-Conni-Ernst.jpg?h=19fdb4df&itok=k4s7nXPw)
Foto: Conni Ernst
![Halve solæg på påskebordet](/sites/visitsonderjylland.com/files/styles/content/public/2023-02/Halve-%C3%A6g-p%C3%A5-p%C3%A5skebordet-credit-Conni-Ernst.jpg?h=19fdb4df&itok=WWbeANQO)
Foto: Conni Ernst
Vil du gerne smage solæg, men har du ikke lige mod på selv at kaste dig ud i at tilberede dem? Der findes heldigvis også en række restauranter, der serverer solæg.