Sort Sol i Sønderjylland

Sort Sol er et af de mest mest forunderlige syn i den danske natur. Begrebet har fået sit navn efter, at himlen og den nedgående sol farves helt sort, når de mange fugle finder sammen ved aftenstide.

Hvert forår og efterår samles stærene for at ”tanke op” i insektlaver, både til det videre træk og så de bliver i stand til at gennemføre den krævende yngleperiode. Du kan også opleve Sort Sol om sommeren, da nogle af stærene vælger at blive i Vadehavet i stedet for at trække videre nordpå.

Sort Safari

Sort Sol er for mange synonymt med firmaet Sort Safari. Du skal nemlig være særdeles heldig for selv at finde et sted, hvor store stæreflokke slår sig ned for natten. Derfor gælder det om at have kyndig guidning, og det er naturvejlederne fra Sort Safari eksperter i.

Sort Safari blev stiftet af ornitolog og naturvejleder Iver Gram i 2004, og allerede dengang var Sort Sol på programmet. Siden er firmaets udflugtsprogram blevet udvidet kraftigt, og det rummer blandt andet også sælsafari, østerssafari, børnesafari, rundture i Tøndermarsken samt flere slags fuglesafari.

Sønderjylland byder på en række stor-slåede naturoplevelser, men mange af dem kan være vanskelige selv at opstøve. Det gælder ikke mindst, når sky dyr skal spottes. Det er her, at folkene fra Sort Safari kan levere varen, for de kender egnens naturområder og dyrenes tilholdssteder som deres egne bukselommer.

Billetsalg til Sort Sol

Køb billetter til arrangementerne ved at klikke på de forskellige muligheder her på siden (billederne med de røde "book" knapper). Kommer du langvejs fra, så er der også mulighed for at kombinere Sort Sol med en eller to overnatninger - på den måde kan du også nå at opleve noget af alt det andet Sønderjylland har at byde på. 

Antallet af stære lige nu

På Sort Safaris hjemmeside har du mulighed for løbende at følge med i hvor mange stære der er i marsken pt. På den måde kan du hurtigt få en ide om hvornår det er bedst at besøge marsken.

Del denne side