Familie med cykler på havnefronten i Sønderborg
Kitesurfer på vandet

Aktiv sammen i Sønderborg

Foto:Destination Sønderjylland&Jean van der Meulen - Pixabay

Hvad er en aktiv ferie for dig?

Spændvidden for hvad der kendetegner en aktiv ferie er individuel fra person til person og vi kan faktisk byde ind på det meste.

Uanset om du besøger Sønderborg - storbyen i naturen, på en shopping tur med café hygge eller tager ud i vores natur for at få pulsen op og fart over feltet, så finder du et stort udbud af muligheder både på fastlandet og på øen Als.

 

Vandreture

Snør vandreskoene og nyd naturen på en af de utallige vandrestier rundt i Sønderborg området. Her venter dig både korte og mellemlange vandrestier og de helt lange vandreruter, hvor turen gerne tager flere dage.

Du kan følge Alsstien, sammen med familie og venner, på den 64 kilometer lange og naturskøn rute fra Hardeshøj på Nordals til Drejet på Sydals.

Danmarks første Europæiske kvalitetsvandrevej, Gendarmstien, leder dig i gennem smuk og varieret natur på den 84 kilometer lange vandretur fra Padborg i nabokommunen, Aabenraa, via Sønderborg by til Skovby på Sydals.

Par vandrer på Gendarmstien med udsigt over Flensburg Fjord
Foto: Sarahinthegreen

Opdag naturen i Sønderborg

Tag på vandrerferie ad Gendarmstien og Alsstien. Frisk cykeltur i Sønderskoven og Nørreskoven. Mørkevandring. Fugle og flagermuseture. Se Gråsten Slotshave. Til hest ad Rideruten Als. Fiskeri ved kysten og i søer - tag på ø-ferie på Als!

Læs mere

Cykelferie

Pump cyklen, snør remmen på e´snubelkjuws (cykelhjelmen) og rul ud på de små veje i den alsiske natur og på det historiske fastland.

Tag en pause og smut over Als Fjord med den lille hyggelige bilfærge; Bitten Clausen, det tager kun 10 minutter og cyklen får du gratis med!

Nyd en dukkert undervejs ved en af de mange strand, hvor det Blå Flag vajer - din garanti for rent badevand.

Udlejning

Har du ikke selv båd, cykel eller bil med i ferien, så er det muligt at leje og er det i højsæsonen vil det nok være en god ide, at være forud i planlægningen.

Kajakture langs Sønderborg Havn
Foto: FoX Hygge & Motion

Kajakture langs Sønderborg Havn

FoX Hygge & Motion tilbyder hyggelige kajakture med guide langs Sønderborg Havn.

Læs mere
Sønderborg Havnebad

Sønderborg Havnebad

Tag en dukkert i Als Sund ved Sønderborg Nordhavn

© Sønderborg Kommune
Foto: Kim Toft Jørgensen

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish