Angler hält Meerforelle über Wasser

Knæk og bræk ved øen Als

Foto: Karsten Justesen

De mange gode fiskepladser ved kysten omkring øen Als, byder på flotte havørreder og genstridige fladfisk. Mens der under søens rolige vandspejl lurer glubske gedder.

Med vores 258 km lange kystlinie er Sønderborg-området og øen Als et oplagt sted for lystfiskerferien. Her finder du mange skønne fiskevande og søer, hvor der er mulighed for at få aftensmaden på krogen. 

Det er ikke tilladt at fiske i bække og åer i vores område og nærområde - her henviser vi til åerne i Sønderjylland. Gels Å, nær Bevtoft og Gram Å, begge i Haderslev Kommune og Vidå nær Tønder på vestsiden af Jylland. 

Inden det første kast skal der dog lige være styr på hvilket fisketegn og fiskekort der kræves og det kan du læse mere om under Kystfiskeri og/eller Søfiskeri.

Vær mod andre...

Lystfiskeri er en gentleman sport med respekt for naturen samt andre fiskere, hvor man er mod andre, som man gerne selv vil behandles. Vi ser derfor gerne at følgende guidelines for korrekt opførsel overholdes:

Strandene er offentligt område. Hverken enkeltpersoner eller klubber kan derfor beslaglægge en strand eller større strækninger.

Vis hensyn til andre lystfiskere og hold afstand. Tænk på naturen og efterlad ikke affald, kasserede liner og kroge, da det kan skade dyrelivet.

Respektér private grunde, hvor betrædelse ikke ønskes. Vær med til at beskytte og opretholde fiskebestanden - overhold altid gældende regler for mindstemål og fredningstider.

Fangede fisk, der er fredet eller under mål, SKAL straks genudsættes, hvad enten de er levende, beskadigede eller døde.

Fiskeri i Sønderborg Kommune

Åben kortet ved at klikke på firkanten oppe i højre hjørne, dermed får du også mulighed for at fravælge visning af lag der ikke har interesse.

Ture med guide

På en tur med en lokalkendt guide lærer du om de forskellige pladser og hvilket endegrej der virker.

Fisketur med guide - Outdoor i Centrum
Foto: Kedde

Fisketur med guide - Outdoor i Centrum

Book en fisketur med guide.

Vi tilbyder ture på 4 eller 8 timer, hvor vi tager ud til nogle af de mange gode fiskespots ved kysten, det være sig på øen Als eller på fastlandet.

Guiden medbringer et ...

Læs mere

Når alt fejler...

Gå ikke ned på udstyr

Mangler der et par gode blink, den rigtige spinner eller sidder ynglingsfluen oppe i et træ? Så få udstyret suppleret op hos en af vores lokale grejbutikker. Med undtagelse af Bilka og Bauhaus handler de alle med levende agn.

Ingen hug? 

Så er der altid den uheldige lystfiskers bedste ven - Fiskehandleren!

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish