VisitSønderjylland
Riderute Als

Riderute Als

På Als finder du noget af den flotteste natur i Sønderjylland, med bølgende uberørte landskaber samt en lang kyststrækning. En perfekt måde at opleve denne skønne natur er til hest, hvor du får en helt anderledes intens oplevelse, når turen foregår i selskab med en firbenet ganger.

I maj 2015 åbnede en 100 km lang riderute på Als. Den går både langs kysten og inde i midten af øen. Godt en tredjedel af ruten går ad marker og grusveje, mens resten løber langs asfalterede biveje. Da ruten slutter en ring, kan du starte og slutte, hvor du ønsker det.

De fleste udvælger en del af ruten og snupper en dagstur her. Undervejs er der flere steder, hvor du kan ”parkere” din hest, så I kan få jer et hvil.

Hører du til de ambitiøse, der vil ride hele ruten eller længere, end du kan nå på en enkelt dag, findes der også råd for det. Undervejs på ruten er der nemlig 11 mulige overnatningssteder – heriblandt flere bed and breakfast med overnatningsfold til din hest.

Det mest udfordrende er dog at benytte de såkaldte ”høhoteller”, som der er flere af langs ruten. Her sover du i et shelter ude i naturen helt tæt på din hest, og det er noget af en oplevelse!

Riderute Als

Meget mere Sønderjylland...

Cykelruter i Sønderjylland
Cykling i Tønder
Vandring i Sønderjylland
Vandring på Gendarmstien
Top 10: Sønderjyske naturoplevelser
Naturcenter Tønnisgaard
Top 10: Historiske oplevelser i Sønderjylland
Frøslev Lejren