VisitSønderjylland
Lystfiskeri i Sønderjylland

Lystfiskeri

Ved Sønderjyllands smukke kyster finder du adskillige fiske-hotspots fordelt over hele regionen. De talrige hotspots langs kysten byder på et meget alsidigt fiskeri og optimale chancer for succes.

Lystfiskermagasin

Læs Destination Sønderjyllands fiskemagasin "Fishing the Baltic" online eller download pdf.

I magasinet vil vi gerne introducere dig for Østersøen og dens mange muligheder. Vi beskriver, de mange fiskearter og hvordan de fanges og håber, at du med magasinet i hånden, vil forbedre dine chancer for at få en fantastisk fiskoplevelse ved Østersøkysten.

De dybe søer byder på et fantastisk fiskeri efter gedde, sandart, karper og aborre, og i områdets net af åer og bække boltrer store laks, bækørred, stalling, gedde og aborre sig. Samtidig er du omgivet af den skønneste natur med et rigt fugle- og dyreliv.

Udover de mange søer og vandløb, findes der en lang række private put & take søer. Søerne gør det nemt at komme i gang med at fiske. Fiskekortet køber du ved søerne, og her behøver du ikke det statslige fisketegn.

Som hovedregel skal alle lystfiskere mellem 18 år og 65 år have et lystfiskertegn. I ferskvand skal ejeren af fiskevandet give tilladelse til fiskeri, også selvom du har købt lystfiskertegn. Fiskeparker kræver dog ikke statens fisketegn. Du kan købe lystfiskertegn på www.fisketegn.dk, men også mange campingpladser, turistbureauer, fiskegrejsforhandlere og sommerhusbureauer sælger fisketegn, nogle steder mod et mindre gebyr. Fisker du uden gyldigt fisketegn risikerer du at få en bøde.

Lystfiskeri i Sønderjylland

Strandene er offentligt område. Hverken enkeltpersoner eller klubber kan derfor beslaglægge en strand eller større strækninger.

Vis altid hensyn til andre lystfiskere og hold afstand. Tænk på naturen og efterlad ikke affald, kasserede liner og kroge, da det kan skade dyrelivet. Respektér private grunde, hvor betrædelse ikke ønskes.

Respektér altid gældende regler for mindstemål og fredningstider. Fangede fisk, der er fredet eller under mål, SKAL straks genudsættes, hvad enten de er levende, beskadigede eller døde.

Havørred fanget i Sønderjylland

For en lang række fiskearter er der indført et mindstemål, og/eller en fredningstid i den periode, hvor fiskene er samlet for at gyde. Formålet er at sikre, at fiskene kan nå at gyde og derved opretholde en bestand. Derudover er der særlige lokale regler for fiskeri og fredningsbælter i Vadehavet, Aabenraa Fjord, Flensborg Fjord, farvandene omkring Als og visse sydjyske vandløb. Du kan holde dig opdateret på app'en havørred.com

Meget mere Sønderjylland...

Top 10: Sønderjyske naturoplevelser
Naturcenter Tønnisgaard
Vadehavet
Vadehavet
Campingpladser
Camping
Kajak og Kanosejlads
Kajaksejlads Sønderborg