Gå til indhold
Kajaksejlads Sønderborg

Kajak og Kanosejlads

Foto: Andrea C. Bayer, Destination Sønderjylland

At glide stille gennem vandet, mens man passerer smukke landskaber og samtidig får både motion og masser af frisk luft, er ikke nogen ringe oplevelse. Og den slags gode oplevelser er der mange af i Sønderjylland for kano og kajakroere.

Ifølge Egon Albrechtsen, der har roet kajak i 15 år og ejer Flensborg Fjord Kajakudlejning, er Sønderjylland således et rigtigt godt sted at ro i kajak og sejle i kano.

Det skyldes ikke mindst forekomsten af inderfjorde og åer, hvor man finder roligt vand. De gode fjorde finder man på østkysten, mens åerne primært er i regionens vestlige del.

Endelig kan de rigtigt seje kaste sig over ekstremkajak i Vesterhavet.

Kajaksejlads på Vidåren

Foto:Andrea C. Bayer, Destination Sønderjylland

Ud af mange gode steder har Egon udvalgt tre, som han selv synes er regionens allerbedste.

Haderslev Fjord:

Den lange fjord er ikke synderlig bred, og derfor skal det blæse usædvanligt meget på langs af fjorden, før man ikke kan komme ud. Samtidig er der ganske naturskønt langs store dele af fjorden.

Flensborg Fjord:

Denne fjord er bredere end Haderslev Fjord, men til gengæld slår den et knæk, så man som regel altid kan finde et sted, hvor der er relativt læ. På land er der flotte landskaber og bygninger, og blandt andet kan man se ind på Gendarmstien.

Videåen:

Åen ligger for en stor dels vedkommende omgivet af halvhøje bredder, der giver fint læ for vinden. Samtidig er der et rigt dyre- og planteliv i og langs åen, som man kan nyde undervejs.

Meget mere Sønderjylland...

Surfing
Surfing
Sort Sol i Sønderjylland
Top 10: Sønderjyske naturoplevelser
Skelet af kaskelothval på Nationalmuseets Kommandørgård på Rømø
Top 10: Historiske oplevelser i Sønderjylland

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2023
Danish