To kajakroere på Haderslev Dam

Kajak og Kanosejlads

Foto: Peter Bjerke

At glide stille gennem vandet, mens man passerer smukke landskaber og samtidig får både motion og masser af frisk luft, er ikke nogen ringe oplevelse. Og den slags gode oplevelser er der mange af i Sønderjylland for kano og kajakroere.

Ifølge Egon Albrechtsen, der har roet kajak i 15 år og ejer Flensborg Fjord Kajakudlejning, er Sønderjylland således et rigtigt godt sted at ro i kajak og sejle i kano.

Det skyldes ikke mindst forekomsten af inderfjorde og åer, hvor man finder roligt vand. De gode fjorde finder man på østkysten, mens åerne primært er i regionens vestlige del.

Endelig kan de rigtigt seje kaste sig over ekstremkajak i Vesterhavet.

Kvindelig kajakroer på Haderslev Dam
Foto: Peter Bjerke
Kajakroer på Vidåen
Foto: Ulrik Pedersen

Ud af mange gode steder har Egon udvalgt tre, som han selv synes er regionens allerbedste.

Haderslev Fjord:

Den lange fjord er ikke synderlig bred, og derfor skal det blæse usædvanligt meget på langs af fjorden, før man ikke kan komme ud. Samtidig er der ganske naturskønt langs store dele af fjorden.

Flensborg Fjord:

Denne fjord er bredere end Haderslev Fjord, men til gengæld slår den et knæk, så man som regel altid kan finde et sted, hvor der er relativt læ. På land er der flotte landskaber og bygninger, og blandt andet kan man se ind på Gendarmstien.

Videåen:

Åen ligger for en stor dels vedkommende omgivet af halvhøje bredder, der giver fint læ for vinden. Samtidig er der et rigt dyre- og planteliv i og langs åen, som man kan nyde undervejs.

Meget mere Sønderjylland...

Par cykler på grusvej på Aarø
Aktiv Sammen
To windsurfere i Lillehav ved Sydals
Surfing
Sort Sol med orange himmel bagved
Top 10: Sønderjyske naturoplevelser
Familie ved en kanon på Historiecenter Dybbøl Banke
Top 10: Historiske oplevelser i Sønderjylland

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish