Danmarks Østersfestival

Mød stjernekokke og lær at tilberede dine egne østers på under 15 minutter ved Danmarks Østersfestival. Festivalen er aflyst i 2023.

Østers er en sund og proteinrig spise, som passer med de nye kostråd. Samtidig har østers et minimalt klimaaftryk. Du kan plukke østers kvit og frit i Vadehavet, Unescos verdensarv. Netop østers fra Vadehavet har fået topkarakterer af italienske stjernekokke og foodies.

På Danmarks Østersfestival kan du lære at åbne østers af professionelle østersåbnere og se kokkene dyste om at blive Danmarks repræsentant ved internationale konkurrencer i østers-åbning.

Du får også ideer til tilberedningen, hvis du ikke er vild med den rå vare. Nogle af Europas bedste kokke flokkes nemlig om at deltage i festivalen, hvor de dyster om titlen som Årets Østerskok i det salte og søde køkken samt i smørrebrød. Du kan smage på de samme retter, som dommerne får serveret, for et beskedent beløb. 

Vadehavet rummer op imod 72.000 tons østers, som ikke er hjemmehørende i området. Derfor gør du naturen en tjeneste ved at spise så mange østers derfra som muligt. 

Festivalen byder naturligvis på sin egen champagne og en workshop, hvor du kan få den videnskabelige forklaring på sammenhængen mellem østers og champagne. Prøv også nogle af de mange lokale fødevarer, der er repræsenteret ved festivalen som stikkelsbærsaft og Vadehavsgin. 

Meget mere Sønderjylland...

Bramgæs i Tøndermarsken i frosten
Nationalpark Vadehavet
Får på diget i Tøndermarsken
Velsmagende Vadehav
Marsk Tower på Marsk Camp
Marsk Camp · Marsk Tower · Restaurant Marsk
Sort Sol i Tøndermarsken
Sort Sol i Tøndermarsken
Pige i regnjakke spiser frisk østers i Vadehavet
Østers i Vadehavet
Familie vandrer på Marskstien med klapvogn
Marskstien

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish