Pärchen fährt Fahrrad am Yachthafen von Kalvø

Regional cykelrute 37 - Tour de France ruten

Foto: James Cripps

Kør i Tour-feltets hjulspor og oplev på egen hånd 3. etape af Tour de France 2022, der blev kørt mellem Vejle og Sønderborg den 3. juli 2022.

Da Tour de France rytterne susede gennem det østlige Sønderjylland den 3. juli 2022, havde rytterne nok ikke meget tid til at opleve noget af alt det smukke de kørte forbi. Heldigvis behøver din cykeltur på regional cykelrute 37 ikke gå helt så stærkt, så du har rig mulighed for at opleve nogle af alle attraktionerne og naturoplevelserne undervejs.

En anden ting der (sikkert) adskiller din cykeltur fra de professionelles, er at du nok ikke har politieskorte og lukkede veje til din rådighed. Derfor er der nogle af strækningerne, som de professionelle kørte, der ikke er velegnede til dig som motionscyklist. Enkelte steder er ruten derfor omlagt fra den officielle rute.

Regional cykelrute 37 er skiltet i retning Vejle - Sønderborg. Den samme retning som de professionelle cykelryttere kørte den 3. juli 2022. Hvis du cykler ruten mod nord fra Sønderborg - Vejle skal du være opmærksom på, at der ikke er skiltning i din køreretning. Derfor anbefaler vi, at du medbringer et kort eller en guidebog med ruten.

Cykelsløjfer

Har du ikke mod på at køre hele 3. etape, så har du stadig mulighed for at mærke lidt af suset fra sommeren 2022, hvor Tour de France besøgte Sønderjylland. Vi har nemlig udviklet 10 cykelsløjfer, der alle berører en del af 3. etape, men som ikke er længere end de kan køres på nogle timer. Ruterne er mellem 29 og 35 km. så der er god tid til også at opleve nogle af alle seværdighederne undervejs.

Regional cykelrute 37 skilt
Foto: Destination Sønderjylland
Målstreg i Sønderborg for 3. etape Tour de France 2022
Foto: Destination Sønderjylland

Meget mere cykling i Sønderjylland...

Regional cykelrute 37 er den nyeste skiltede cykelrute i Sønderjylland, men det er bestemt ikke den eneste!

På kryds og tværs i Sønderjylland finder du både lange og korte cykelruter, der varierer i både længde og omkringliggende landskab.

Par med cykler i gården ved Sønderborg Slot
Sønderjylland på cykel
Cyklister ved Slotsmøllen ved Brundlund Slot
Flensburg Fjord Route
Kvinde med cykel kigger på Okseøerne i Flensborg Fjord
Østersøruten
Cyklister på Vestkystruten
Vestkystruten

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish