Graasten Slotshave

Blomster Bygger Broer

Foto: Slots- og Kulturstyrelsen

Grænseområdet mellem det nordlige Tyskland og det sydlige Danmark har en fælles historie, traditioner, kulturel og sproglig sammenhørighed.

Projektet er afsluttet den 31.12.2022. Her kan du læse mere om de samlede resultater, som vi i Destination Sønderjylland har været med til at opnå.

Cykling og vandring

I projektet har Destination Sønderjyllands primære fokus været på udvikling af cykling og vandring i grænseområdet.

Det eksisterende cykel- og vandresti netværk udvikles til et stærkt forbindelsesled mellem danske og tyske kultur- og oplevelsestilbud inden for havekultur af enhver art, natur, maritime oplevelser, stedbundne tilbud, kunst og kulturarv. De nye kombinationsmuligheder i én fælles dansk-tysk turistdestination, præget af lokalbefolkningen og deres samspil med gæsterne, styrker kvaliteten og øger antallet af aktivitets- og oplevelsesmuligheder inden for den bæredygtige kultur- og naturturisme. En fælles turistdestination med disse kvaliteter appellerer til såvel indenlandske som internationale turistmålgrupper.

Har du et overnatningssted, et spisested eller en anden type virksomhed der beskæftiger sig med turisme? Så har vi udarbejdet en håndbog til dig. I forbindelse med åbningen og markedsføringen af den nye grænseoverskridende cykelrute "Flensburg Fjord Route", vil vi hjælpe aktører der beskæftiger sig med cykelturisme. Derfor har vi lavet denne cykel håndbog, hvor du kan blive klogere på hvad cykelturisterne efterspørger - og hvordan du bliver endnu mere attraktiv for dette voksende segment.   

I projektet har vi desuden udarbejdet et kort der viser de smukke vandreruter på begge sider af grænsen. Vi forbinder dermed grænseregion sammen og deler både en unik historie og smuk natur med hinanden.
Kortet kan afhentes i turistbureauerne: VisitAabenraa, VisitSønderborg og Tourismus Agentur Flensburger Förde (Flensburg). 

Flensburg Fjord Route 

Under Projektet blev der udarbejdet en ny grænseoverskridende cykelrute på 307 km - der tager dig med gennem smukke skove, langs fjorden og forbi enestående oplevelser og historiske monumenter. 
Ruten kan deles op i mange små etaper og tager dig med igennem kommunerne Flensburg, Glücksburg, Aabenraa, Sønderborg.
Man har endda mulighed for at tage cykelfærgen "Rødsand" fra Langballigau - Brunsnæs, som dermed både forbinder ruten til havs og til lands. 
Cykelbogen kan afhentes på turistbureauerne: VisitAabenraa, VisitSønderborg og Tourismus Agentur Flensburger Förde (Flensburg). 
Læs mere om cykelruten her: https://www.visitsonderjylland.dk/flensburgfjordroute

Vil du selv cykle ruten en dag - her kan du købe en af vores pakker, hvor færgebillet, overnatning og morgenmad er inklusiv:

Besøg fem sønderjyske slotte på fem dage via Flensburg Fjord Route

Kontakt:

Gitte Hoeg Andersen, gitte@dssj.dk 

Læs mere om projektet: https://www.bbbprojekt.eu/

Øvrige projekter

Publikum til Tour de France
Sønderjylland klar til Touren
Kvinde med cykel kigger på Okseøerne i Flensborg Fjord
N8 - Østersøruten
Dronefoto af Drejby Strand Camping med strand og vand på begge sider
De bedste ferieoplevelser skaber vi sammen - fase 1
Autocamper ved vandet på Drejby Strand Camping
CampNow
Verdensmål 12
Grøn omstilling
E-learning
E-learning til certificering

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish