Gå til indhold

Naturoplevelser i foråret

Foto: VisitSønderborg

I foråret byder naturen i Sønderjylland på oplevelser for hele familien. Udforsk for eksempel Sikringsstilling Nord, tag på skovtur eller bliv blæst igennem i Tøndermarsken. Husk at medbringe vandrestøvlerne og cyklen, for den sønderjyske natur byder på rig mulighed for at benytte begge.

Liste
Kort

Sikringsstilling Nord

Sikringsstillingen Nord er en befæstningslinje anlagt af det tyske militær under Første Verdenskrig.

Læs mere
Gråsten Slotshave
Foto: VisitSønderborg

Gråsten Slotshave

Svungne stier, store plæner, skovpartier, søer og blomsterbede, som på enestående vis spiller sammen med den sønderjyske natur. Sådan er Gråsten Slotshave.

Også blomsterpragten er fantastisk. Dronning ...

Læs mere

Sort Sol i Tøndermarsken

Lige før stærene går ned på jorden for natten, danner de store flokke fascinerende mønstre på himlen, der næsten formørker solen, heraf navnet Sort Sol.

Får i Tøndermarsken
Foto: VisitDenmark

Tøndermarsken

I det sydvestlige Sønderjylland findes Danmarks største marskområde - Tøndermarsken. Her mødes ikke blot Danmark og Tyskland, men himmel og hav, jord og vand.

Læs mere

På mountainbike i Sønderjylland

Sønderjylland er et slaraffenland for mountainbikeryttere og byder på en lang række forskellige spor og ruter, hvor der er noget for enhver smag og i flere sværhedsgrader.

Julie og Signe vandrer på Marskstien
Foto: Ulrik Pedersen

Vandring i Sønderjylland

Over 1000 km afmærkede ruter fordelt på over 150 stier og spor fører dig gennem det flade marsklandskab i vest og fjordlandskabet med dets dybe tunneldale og de bløde bakker i øst.

Sønderjylland på cykel

Med over 3000 km cykelruter er Sønderjylland den oplagte feriedestination for cyklister. Området byder på mange sikre cykelstier og velbeskrevne cykelruter, der forbinder området fra nord til syd og fra øst til vest.

Haderslev Dyrehave
Foto: VisitHaderslev

Haderslev Dyrehave

En af Danmarks største dyrehaver, hvor der er gode muligheder for at gå lange ture og nyde udsigten til Haderslev Dam.

Læs mere

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2022
Danish