Cykling i Sønderjylland

Køb din næste cykelferie her!

Cykling på Hærvejen
Foto: Destination Sønderjylland

Sønderjylland på cykel

Med over 3000 km cykelruter er Sønderjylland den oplagte feriedestination for cyklister. Området byder på mange sikre cykelstier og velbeskrevne cykelruter, der forbinder området fra nord til syd og fra øst til vest.

 

Køb færdig cykelpakke på Østersøruten:

To cykeldage i Sønderjylland med overnatning

Sønderjylland er et særligt cykelvenligt område, hvilket du blandt andet vil opleve ved vores "Bike Friends, hvor du, som cykelgæst, vil føle dig ekstra velkommen. Her kan du tage et hvil, benytte toilettet, fylde din vanddunk og ved nogle Bike Friends er der også mulighed for at oplade batteriet til din elcykel.

Sønderjyske Bike Friends

Besøg de sønderjyske Bike Friends undervejs.

Cykelruter i Sønderjylland

Fire sønderjyske cykelruter som du ikke må gå glip af!

Bikestations i Sønderjylland

Har du brug for at få repareret din cykel mens du er på tur i Sønderjylland?

De lokale, regionale og nationale ruter fører dig gennem nogle af Danmarks smukkeste og mest kontrastfyldte landskaber. Israndslinjen fra den sidste istid skærer landskabet i to, og på hver side af linjen er landskaberne markant forskellige. I øst finder du tunneldalene, morænebakkerne og dødislandskaberne, hvor landskabet i vest næsten bliver fladt og skråner langsomt ned mod Vesterhavet, kun afbrudt af enkelte bakkeøer med bløde, afrundede bakker.

På mountainbike i Sønderjylland

Sønderjylland er et slaraffenland for mountainbikeryttere og byder på en lang række forskellige spor og ruter, hvor der er noget for enhver smag og i flere sværhedsgrader.

VM i Mountainbike Marathon

I 2022 skal VM i mountainbike på maraton-distancen afvikles i og omkring Haderslev.