Cykling i Sønderjylland

Køb din næste cykelferie her!

Cykling på Hærvejen

Cykelruter i Sønderjylland

Fire sønderjyske cykelruter som du ikke må gå glip af!

Cykling på Østersøruten

Den smukke og kystnære Østersørute kombinerer nogle af de bedste oplevelser i Syddanmark.

Bikestations i Sønderjylland

Har du brug for at få repareret din cykel mens du er på tur i Sønderjylland? Hvis det drejer sig om småreparationer, som du selv kan klare, så er der flere steder opsat såkaldte "bikestations", hvor du finder værktøj og har mulighed for at hænge din cykel op i en behagelig arbejdshøjde.

De lokale, regionale og nationale ruter fører dig gennem nogle af Danmarks smukkeste og mest kontrastfyldte landskaber. Israndslinjen fra den sidste istid skærer landskabet i to, og på hver side af linjen er landskaberne markant forskellige. I øst finder du tunneldalene, morænebakkerne og dødislandskaberne, hvor landskabet i vest næsten bliver fladt og skråner langsomt ned mod Vesterhavet, kun afbrudt af enkelte bakkeøer med bløde, afrundede bakker.

Sønderjylland er et særligt cykelvenligt område, hvilket du blandt andet vil opleve ved vores "Bike Friends, hvor du, som cykelgæst, vil føle dig ekstra velkommen. Her kan du tage et hvil, benytte toilettet, fylde din vanddunk og ved nogle Bike Friends er der også mulighed for at oplade batteriet til din elcykel.

På mountainbike i Sønderjylland

Sønderjylland er et slaraffenland for mountainbikeryttere og byder på en lang række forskellige spor og ruter, hvor der er noget for enhver smag og i flere sværhedsgrader.

VM i Mountainbike Marathon

I 2022 skal VM i mountainbike på maraton-distancen afvikles i og omkring Haderslev.