Vandreferie

Over 1000 km afmærkede ruter fordelt på over 150 stier og spor fører dig igennem det flade marsklandskab i vest og fjordlandskabet med dets dybe tunneldale, de bløde bakker og stejle skrænter i øst. De fire længere vandreruter – Gendarmstien, Hærvejen, Drivvejen og Alsstien har hver især en unik historie. 

Ruterne byder på et rigt dyre- og planteliv og følger de lange kystlinjer med imponerende stejle skrænter, skyggefulde skove, attraktive strande og byder på utallige muligheder for, at udforske det idylliske, maritime landskab til fods. Primitive stier og blidt bakket landskab, får dig hurtigt til at glemme hverdagens stress.

Ruterne kan tages i etaper og flere steder er der lavet lokale stier, hvor mindre strækninger af vandreruterne indgår. Også Naturstyrelsen har lavet en lang række afmærkede vandrerruter, hvor der er lavet kort og beskrivelser over de enkelte ruter.

Gendarmstien - Vandring i Sønderjylland

Gendarmstien

 

Hærvejen - Vandring i Sønderjylland

Hærvejen


Alsstien - Vandring i Sønderjylland

Alsstien

 


Drivvejen - Vandring i Sønderjylland

Drivvejen

     

 Camino Haderslev Næs

Camino Haderslev Næs

   

  

Del denne side

Nyttige links

Gendarmsti.dk - her finder du yderligere oplysninger om stien, detaljeret kort og meget mere.

Haervej.dk - læs meget mere om Hærvejen, find kort og meget mere.

Drivvejen - download pdf med yderligere informationer og kort.

Vandretursfoldere - samlet oversigt over Naturstyrelsens foldere. Download via link eller hent på det lokale turistbureau.