High Park Sønderjylland

Foto: Acture Park

Vi er alle bekendte med en vandretur i skoven, men hos HighPark kan du opleve en ganske anderledes tur gennem skoven. Den foregår nemlig oppe i trætoppene.

Køb billetter til High Park Sønderjylland

 

Man skal lige vænne sig til udsigten, for her er de grønne bøgeblade ikke kun over én, men også under. Udsigten kan i perioder nydes, mens koncentrationen på andre tidspunkter er fuldt rettet mod forhindringerne forude.

HighPark er en klatrepark, der ligger ved Genner Hoel, otte km nord for Aabenraa. Parken råder over fire baner med hver sin sværhedsgrad.
Foto: Acture Park

Banerne starter ved jorden, men når hurtigt op i træerne. Hver bane indeholder en række forhindringer – heriblandt flere svævebaner over den dybe slugt. Klatreparken blev åbnet i juni sidste år af ægteparret Tine og Poul Eriksen, der også driver det nærliggende Genner Hoel Pandekagehus og Camping.

Det højeste sted i parken befinder du dig cirka 25 meter over skovbunden, og ifølge Tine Eriksen er det både højdeskræk og banernes sværhedsgrad, der volder deltagerne udfordringer. Derfor gælder det også om ikke at vælge en bane, der er for skrap. Den letteste bane – som er den hvide – er ikke sværere, end den kan klares af børn.

Selv om du undervejs befinder dig højt oppe i trætoppene, behøver du ikke frygte for din sikkerhed. Alle deltagere får nemlig både en hjelm samt en klatresele, hvor sidstnævnte er spændt fast med en karabin til den sikkerhedswire, der går hele vejen langs banen. Karabinen kan ikke åbnes undervejs.

Inden du bliver sluppet løs på egen hånd, får du instruktion i brug af banen og sikkerhedsudstyret af en af klatreparkens instruktører, der alle selv er rutinerede klatrere og har gennemgået et sikkerhedskursus.

Alle er velkomne i klatreparken, som ofte får besøg af større grupper så som skoleklasser, firmature og polterabends.

Og når du er kommet gennem banen, har du muligheden for at belønne dig selv. Ganske tæt ved parken ligger der nemlig et pandekagehus, hvor nogle af Danmarks største pandekager bliver solgt.