VisitSønderjylland
Cyklister ved Slotsmøllen ved Brundlund Slot

Flensburg Fjord Route

Flensburg Fjord Route er en naturskøn cykelrute tværs gennem det østlige Grænseland. Ruten går igennem flere større byer, så som Aabenraa, Sønderborg og Flensburg.

Download GPX Fil over ruten

Læs cykelbogen "Flensborg Fjorde Route" online

 

Flensburg Fjord Route er en grænseoverskridende cykelrute, der er helt ideel for dig, der vil opleve landskabet omkring Flensburg Fjord med byerne Glücksburg, Gråsten, Aabenraa, Sønderborg, Augustenborg, Nordborg og naturligvis Flensburg. Cykelruten har et væld af oplevelser at byde på – slotte, blomsterrige haver, smuk natur, maritime aktiviteter og ikke mindst glade og gæstfrie mennesker. Alt dette og mere til kan du komme tættere på, på den 307 kilometer lange cykelrute.

Cykelruten går gennem det østlige grænseland, hvor du har rig mulighed for at gå på opdagelse i både grænselandets natur og historie. Ruten går gennem de store hovedbyer, små hyggelige landsbyer, forbi åbne landskaber, op ad højderygge, gennem skove og langs fjorde med flotte kyststrækninger.

Ruten er opdelt i seks etaper, så du nemt kan forkorte eller forlænge ruten, alt efter hvad du har lyst til at se, og hvor du har lyst til at gå på opdagelse. Har du børnene med på tur, er der også mange steder undervejs, hvor I kan underholde jer med sjove, lærerige oplevelser. 

Cykler du alle 307 kilometer, kommer du blandt andet til at køre langs Aabenraa Fjord, Alssund og Flensburg Fjord. Undervejs krydser du Østersøruten og Hærvejen i Danmark samt Ochsenweg og Ostseeküsten Radweg i Tyskland. Så hvis du vil, kan du nemt forlænge ruten og lave afstikkere undervejs.

Hver etape byder på helt særlige oplevelser: Bliv opslugt af vidunderlige blomsteruniverser, vild natur, og kom tæt på historien, der har været med til at forme grænselandet, som det ser ud i dag.

Cyklende familie

Det praktiske:

Langt hovedparten af cykelruten foregår på asfalterede veje og cykelstier, men der kan også være tale om andre underlag. For eksempel kører du på grusveje i Nørreskoven og Kollund Skov.

Overordnet er Flensburg Fjord Route en meget sammensat rute med afveksling i både terræn og landskabet. Især den østlige del af ruten byder på et kuperet landskab med flere gode stigninger undervejs, mens ruten fra Padborg til Aabenraa foregår på fladt terræn med kun små stigninger enkelte steder.

Turforslag:

Mangler du inspiration og forslag til, hvordan du kan sammensætte netop din cykeltur ad Flensburg Fjord Route? For eksempel hvilke oplevelser, der er perfekte til dig, der er elsker at gå på opdagelse i flotte blomsteruniverser og smukt anlagte haver. Eller oplevelse til dig, der vil gå på opdagelse i grænselandets spændende historie eller fordybe dig i de mange kunst- og kulturoplevelse, der ligger undervejs på ruten. Har du børnene med, finder du tips til steder, som er værd at besøge for hele familien, hvor både børn og voksne kan lege og lære.

 

Find de forskellige pakkeforslag herunder:

Blomster og Haver

Grænselandshistorie

Kunst og Kultur

Børnefamilier

Familie med cykler på havnefronten i Sønderborg

Blomster bygger broer

Ruten er opstået som en del af Interreg 5A projektet ”Blumen bauen Brücken – Blomster bygger broer. Eine grenzüberschreitende Gartenschau“. Projektet har til formål, i fællesskab, at markedsføre eksisterende aktiviteter og nye oplevelser på begge sider af grænsen og dermed øge regionens synlighed som én samlet destination, ved at kombinere elementer fra det tyske Gartenschau-Konzept og det danske ”aktiv turisme ”-koncept. For yderligere information om projektet besøg BBBprojekt.eu.

 

 

Meget mere Sønderjylland...

Cykling på Østersøruten
Cykling ved Okseøerne
Sønderjyske Bike Friends
Cykling i Danmark
Sønderjylland på cykel
Cykling i Sønderjylland
Vandring i Sønderjylland
Vandring på Gendarmstien