Knit Happens på Masker i Marsken strikkefestival i Tøndermarsken

Masker i Marsken

Foto: Masker i Marsken

Masker, mindfulness og marsken hænger sammen i skøn forening, når alle strikkeres drøm om en fantastisk festival går i opfyldelse fra fredag den 25. til søndag den 27. oktober 2024.

En af de hyggeligste begivenheder i Sønderjylland er en ny og årligt tilbagevendende strikkefestival, der fungerer som et mentalt åndehul for både lokale og turister.

Hvert år tager Marianne Rosalie Kalb og Kirsten von Wildenradt på et afslappende ferieophold et sted i verden. Veninderne er kolleger og driver en kommunikationsvirksomhed sammen, ligesom de begge har en forkærlighed for mindfulness. Som en del af den mentale genopladning fra et arbejdsliv i højt tempo bruger de begge strikning. Det sammenfald lagde for et par år siden grunden til strikkefestivalen Masker i Marsken.

”En varm septemberaften i 2021 sad vi på en græsk taverna med et glas vin og fandt begge vores strikketøj frem. Efterfølgende kom to kvinder fra mindfulnessopholdet hen og spurgte, om de måtte sidde sammen med os. Hurtigt faldt snakken på, at Fanø Strikkefestival var på vej til at lukke, og snart kom ideen til, at vi skulle lave vores egen festival. Vi endte med at bruge de hvide dækkeservietter til at tegne udkast og skrive notater – og så var strikkefestivalen faktisk født,” husker Marianne Rosalie Kalb.

Find årets program på Masker i Marsken, hvor du også kan købe billetter til foredrag og workshops.

Masker i Marsken
Foto: Masker i Marsken
Masker i Marsken - logo
Foto: Masker i Marsken - logo

Derfor strikker vi

Siden aftenen på Kreta har Masker i Marsken taget form og er endt med at være en ikke bare hyggelig, men også relativt omfattende strikkefestival, der foregår over tre dage i oktober. Foruden udstillerområder, hvor gæsterne kan købe garn, byder festivalen på blandt andet værksteder, modeshow, foredrag og workshops. En opskrift der har vist sig at være særdeles populær.

”Vi har talt meget om, hvorfor vi strikker. Det er jo ikke fordi, vi mangler tøj, så hvad handler det egentlig om? For os er der tale om en pause fra hverdagens travlhed, hvor man for en stund bare er i en boble sammen med sit strikketøj. Sidste år havde vi et foredrag om strik som selvkærlighed, og måske er det i virkeligheden den bedste beskrivelse. Altså at man beslutter sig for at bruge tid på sig selv og på et håndarbejde, fordi det skaber energi, og fordi man kan mærke at det gør noget godt for en,” siger Marianne Rosalie Kalb.

Meget mere Sønderjylland...

Får ved vandløb i Tøndermarsken
Tøndermarsken
Får på diget i Tøndermarsken
Velsmagende Vadehav
Musik og publikum til Tønder Festival
Tønder Festival
Klitterne på Rømø
Rømø
Familie ved en kanon på Historiecenter Dybbøl Banke
Top 10: Historiske oplevelser i Sønderjylland
Sort Sol med orange himmel bagved
Top 10: Sønderjyske naturoplevelser

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish