48 timer i Haderslev

Foto: VisitHaderslev

Har du 2 dage til at udforske Haderslev, er der mange gode oplevelser i vente. Få det maksimale ud af dit ferieophold med denne guide.

Dag 1:

Formiddagen i Haderslev by (kl.10.00 - 12.00)

Start dagen med en god kop kaffe og en lækker brunch på en af vores mange caféer.

Besøg byens mest besøgte seværdighed Haderslev Domkirke og und dig selv en tur rundt i den smukke, gamle bydel af Haderslev. Få det meste ud af turen med din egen turguide (bestil en guide på tlf. 73709221). Er der tid, kan du i den gamle bydel finde 2 af byens museer (Ehlers Samlingen og Von Oberbergs Hus). 

Eftermiddag i Haderslev by (kl.12.00 - 18.00)

Efter dit besøg i den gamle bydel af Haderslev kan Torvet eller Gravene være et passende sted at få sin frokost. Der er gode muligheder for udeservering hvis vejret tillader det. Måske du er heldig at komme forbi Gravene på de 2 dage i ugen (tirsdag og fredag) hvor der er Torvedage.

Sæt nu kurs gennem den hyggelige jomfrusti og videre ud på nordsiden af Havnen. Her kan du gå en rigtig fin tur langs fjorden, hvor du kommer forbi det store internationale vægmaleri af Victor Ash, StreetDome - en af Danmarks største skateparks og mange andre arkitektonisk smukke bygninger. Gå videre og nyd den smukke udsigt ud af Haderslev Fjord, tag en slapper på Kulkajen Strandbar eller Saltlageret - street food & events. Nyd drinks og lækker street food (de har åbent i weekenden og til arrangementer).

Har du taget din cykel med på ferie, så kan du kan få en rigtig smuk cykeltur ved at tage ud i Danmarks næststørste Dyrehave, måske med stop i pamhule ved deres 3D bueskydning. Se om du kan ramme plet med familien og få kåret jeres vinder inden turen går tilbage til byen.

Nu er det tid til at ose lidt i butikkerne. Måske du allerede har set nogle butikker, som der skal kigges lidt nærmere på? Hvis du har parkeret på Wittenbergplads er du centralt parkeret i forhold til gågaden og så har du 2 timer til at kigge på butikker og gøre din indkøb efter din sejlads.

Du kan også besøge Haderslevs grønne oase Damparken. Gå en tur rundt ved Inderdammen, måske det passer med at Dambåden Dorothea har afgang og du kan tage på en sejlads på Sønderjyllands største dam. 

Aften i Haderslev (kl.18.00 - 22.00)

Nu har du muligheden for at lave en afstikker med bilen.

Tag en aftentur til Gram Slotsby og få middag på den hyggelige slotskro (vi anbefaler at du bestiller bord). Slut dagen af med at se Gram Slot, slotshaven og gå en tur ind gennem byen. På vej mod Gram kan du lave en afstikker til den aktive stationsby Vojens eller den smukke Tørning Vandmølle.

Du kan også vælge at blive i Haderslev. Nyd en middag på en af restauranterne, efterfulgt af en drink på en af de lokale barer måske med livemusik. 

Dag 2:

Formiddagen i Haderslev by (kl.10.00 - 12.00)

Start dagen i den hyggelige havneby Aarøsund. Gå en dejlig tur på stranden eller molen. Titter solen frem kan en tur i havets bølge blå måske være lige sagen. Er du mere til det aktive og har du taget vandrestøvlerne med, kan du lige inden Gammelbro Camping gå ud på vandreruten Camino Haderslev Næs. Det er en 106km lang rute, der bugter sig gennem det Sønderjyske landskab. Søger du flere gode oplevelser kan et besøg ved kunstgalleriet i Aarøsund, gårdbutikken Lindegaarden eller et spil Adventure Golf ved Gammelbro Camping måske også friste.  

Tag en middag på Havnegrillen og snup en is på havnen. Gå en aftentur på Camino Haderslev Næs eller slut dagen af med et spil minigolf på Gammelbro Camping. Du kan også tage til havnebyen Aarøsund. Hvis der er tid kan du overveje at tage din is på Aarø, færgefarten er kun 7 minutter.

Eftermiddag i Haderslev by (kl.12.00 - 18.00)

Fra Aarøsund kan du tage den 7 minutter lange færgefart til Aarø. Vi anbefaler ikke at du tager bil med over på øen, da du sagtens kan komme rundt uden. Start din eftermiddag med at vælge dit transportmiddel – vil du gå, cykle eller køre golfbil rundt på øen. Dernæst skal du finde et godt sted at få din frokost, en let frokost kan være en fordel da øen er kendt for at friste med mange smagsoplevelser undervejs. Efter frokost er det tid til at tage med på en guidet tur. Vi anbefaler at du bestiller din guidet tur inden du kommer til øen, da der er flere forskellige slags guidede ture at vælge imellem.

Undervejs rundt på Aarø, kan du nyde et glas vin på terrassen ved Aarø Vingård. Du kan købe vin, likører og mousserende dråber med hjem. Overfor vingården er der både en sjov naturlegeplads for de mindste og en Parkgolf bane du kan prøve kræfter med. Besøg også Aarø Bryghus, tag plads i gårdhaven og smag på Æ’Mæsk, Gåsefod eller en af de andre dejlige øl. Aarø gemmer også på lokalproduceret honning, galloway produkter, røget laks, tangsalte, drue vingummi, snapse, marmelader, signaturpølser og meget andet. Husk at stoppe ved Aarø Vildtreservat (kan besøges hvis der ikke er ynglesæson), Aarø Camping og Julekirken

Aften i Haderslev (kl.18.00 - 22.00)

Efter dit besøg på Aarø er det tid til at få aftensmad. Måske du ikke har den helt store sult? Tag bilen ud over Næsset og ned til Hejsager Strand. Stranden er en af Haderslevs bedste badestrand og om sommeren er der en summen af mennesker. Tag forbi Hejsager Strandgrill for at få stillet den sidste sult og hvis der er plads måske også en is.

 

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish