Aabenraa Havn

Aabenraas hyggelige lystbådehavn

Foto: VisitAabenraa

Aabenraa er en af Danmarks ældste søfartsbyer, og mange steder i byen kan du finde vidnesbyrd om den spændende fortid som handelsby i sejlskibenes storhedstid. Det gælder blandt andet i den gamle middelalderbydel og på Aabenraa Museum.

I dag består sejladsen til og fra byen primært af lystsejlads, og Aabenraa Lystbådehavn er en af landsdelens største med plads til 550 både.

Lystbådehavnen ligger inderst i Aabenraa Fjord i den sydvestlige ende af Lillebælt. Herinde er der næsten altid roligt vand, og bådene ligger godt beskyttet. Lystbådehavnen er hjem for to sejlklubber – Aabenraa Sejl Club og Aabenraa Båd Club – og de afholder en række arrangementer i løbet af året.

Udenbys sejlere er også velkomne, og ifølge havnemester Jens Jacob Sørensen ankommer der i sommerhalvåret blandt andet en del tyske og hollandske lystsejlere, ligesom der også er enkelte udenlandske fastliggere. I 2017 blev lystbådehavnen besøgt af omkring 3000 gæstesejlere.

Både danske og udenlandske sejlere kan glæde sig over en moderne og velfungerende lystbådehavn, hvor der blandt andet er adgang til vaskemaskine, tørretumbler, grillpladser og en legeplads. Derudover er der en restaurant i havnen, som også ligger tæt på både butikker og Aabenraas centrum.

Lystbådehavnen er desuden nabo til en dejlig sandstrand. Så hvis du anløber havnen på en dag med godt vejr, kan du benytte lejligheden til at tage en tur på stranden.

Aabenraa Lystbådehavn udmærker sig ved også at have en autocamperplads, som drives af havnepersonalet og har fælles faciliteter med lystbådehavnen. Pladsen besøges af omkring 5000 autocampere i løbet af sæsonen, og mange af dem er tidligere sejlere, som ikke længere kan sejle, men som nyder atmosfæren omkring havnen og derfor ankommer i en autocamper i stedet.

Lystbådehavnen er åben hele året rundt og kan desuden anløbes døgnet rundt.

Meget mere Sønderjylland...

Middag på Hotel og Restaurant Fakkelgaarden
Restauranter i Sønderjylland
Kvinde på svævebane i High Park Sønderjylland
High Park Sønderjylland
Sort Sol med orange himmel bagved
Top 10: Sønderjyske naturoplevelser
Familie ved en kanon på Historiecenter Dybbøl Banke
Top 10: Historiske oplevelser i Sønderjylland

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish