Egen Kirke, Als
På kirkegården vest for kirken er i en lav stenmur opsat 66 marmorplader langs kanten af en bronzealderhøj, på hvis top står et middelalderligt klokketårn. Ved opgangen til højen er placeret en sten med indskriften: ”Minde for Egen Sogns Sønner, der faldt i Krigen 1914-1918”. Hver tavle bærer navnet på en af sognets faldne. Anlægget blev til efter ide fra arkitekt Dahl fra Flensborg, og blev udført af bygmester Brix efter bygmester Knudsens tegning. Marmorpladerne, som var indkøbt i Kiel, kostede ca. 10.000 mark, som var indsamlet før Genforeningen. Efterfølgende indsamledes 2.700 kr til de øvrige udgifter ved anlæggelsen af mindesmærket.
Broager Kirke
På Broagers kirkegård rejser sig en mindehøj, rundt om hvis fod i to rækker er opstillet 164 sten med navnene på de faldne. De fleste bærer ét navn, men enkelte har flere, idet familiemedlemmer står på samme sten. To sten har således navne på fire brødre, mens en anden har en far og to sønner, i alt er der 188 navne. Stenene stammer alle fra Broagerland og er grupperet efter de faldnes hjemsted, der er markeret langs højens kant med en sten for hver af Broagers ni landsbyer. På toppen af højen står en kampesten med indskriften: “Sten sat over Broager Land Sønner til Minde faldne i Krigen 1914-18”, omkring den plantedes ni egetræer, som dog ikke alle har overlevet frem til i dag. Kunstmaler Johan Thomas Skovgaard (1888-1977), der udhuggede mindestenene i Dybbøl og Varnæs, bistod ved planlægningen af anlægget. Det blev indviet den 19. november 1922 ved en mindehøjtidelighed i Broager Kirke
Sønderborg
På kirkepladsen øst for Mariekirken står en fire meter høj sokkel med navnene på Sønderborgs 102 faldne. Den krones af en cenotaph – en tom en grav. Mindesmærket blev rejst i fællesskab af danske og tyske borgere, og man besluttede at undlade andre indskrifter end “1914-1918” på cenotaphen, samt navne og årstal for de faldne på soklen. Arkitekt Thomas Havning (1891-1976) tegnede mindesmærket, og det udhuggedes af stenhugger Iversen fra Sønderborg. Afsløringen fandt sted den 20. maj 1923, og der blev talt på både dansk og tysk. Den tomme grav er et klassisk motiv, og derfor umiddelbart neutralt. Udformningen minder dog meget om det britiske monument for nationens faldne, som rejstes i London kort efter krigens afslutning.