Peter Rødsgaard - chefkok på Alsik

Restaurant Syttende ⭐Michelin

Foto: Alsik Hotel og Spa

På Alsik Hotel & Spa gør man sig umage for at give gæsterne en oplevelse ud over det sædvanlige. Dette mærkes især på 17. etage, hvor Restaurant Syttende byder på gastronomi i absolut særklasse med bred international anerkendelse.

Det er ikke hæder og priser, der driver værket på Restaurant Syttende – men ønsket om at servere udsøgte lokale råvarer og hylde Sønderjyllands rige madtraditioner. At stedet har modtaget en Michelin-stjerne er blot en ekstra gevinst.

Restaurant Syttende kombinerer ypperlige ingredienser, smage og traditioner fra hele verden med de fineste lokale råvarer, der er i sæson – oftest økologiske eller biodynamiske – i en 17-retters middagsmenu. Hver ingrediens er nøje udvalgt, og det gode håndværk og stolte traditioner er i højsædet. Disse værdier resonerer tydeligt hos Michelins brancheeksperter.

Hotel Alsik
© Henning Larsen GroupFoto: Viggo Hjort Kohberg
Halv østers mellem to hænder
Foto: Ulrik Pedersen

De anonyme Michelin-inspektører, som besøger restauranter uanmeldt, vægter råvarer, håndværk, personlighed og stabilitet i deres vurderinger – kriterier, som Restaurant Syttende lever op til med overbevisning.

Kærligheden til sønderjyske madtraditioner og ønsket om at bringe regionens gastronomi tilbage i rampelyset er grundpillerne i Restaurant Syttendes køkken. Her handler det om at værne om håndværket, hylde egnsretterne og skabe en oplevelse, der gør gæsterne glade – både lokale og internationale.

Meget mere Sønderjylland...

Sønderjysk Kaffebord på Havnbjerg Mølle
En Bid af Sønderjylland
Forskellige spegepølser fra Als Pølser
Sønderjyske Slagtertraditioner
Hele solæg på påskebordet
Solæg
Mor og datter handler ved gårdbutik
Gårdbutikker