Cecilie Uttrup Ludwig vinder 5. etape af Tour of Scandinavia 2022

Tour of Scandinavia 2023

Foto: Kenneth Asbjørnsen/Eventfotograferne

Når Tour of Scandinavia 2023 den 27. august slutter i Haderslev er det med et stjernespækket felt. Tour of Scandinavia er et World Tour løb, hvilket er ensbetydende med at alle 15 World Tour hold med verdens bedste ryttere deltager. Desuden deltager en række Continental hold.

Tour of Scandinavia 2023 er et etapeløb for de bedste kvindelige cykelryttere. Onsdag den 23. august går starten i Mysen i Norge. Herefter følger i alt tre etaper i Norge og to etaper i Danmark. Den første etape i Danmark er en enkeltstart i og omkring Herning og løbets sidste etape starter i Middelfart og slutter altså i Haderslev. Løbet er et klassisk en-uges etapeløb hvor der køres til sidste meter. Du skal altså ikke forvente at se scener, som på sidste dagen af Tour de France, hvor rytterne drikker champagne og hygger sig de første mange timer.

Derfor kan du forvente at se masser af action på de sidste ca. 60 km. af løbet, der går gennem Haderslev kommune.

Tour of Scandinavia 1. etape 2022: PostNord ryttere iført dannebrogstrøjer i front af feltet
Foto: Jørgen Mo
Tour of Scandinavia 1. etape 2022: ryttere på vej op af en bakke med Jumbo Visma ryttere i front
Foto: Jørgen Mo

Ofte stillede spørgsmål

Signaturforklaring til nedenstående kort

Grøn: ledige pladser/værelser
Gul: få pladser/værelser
Rød: alt optaget

Flere cykeloplevelser i Haderslev og Sønderjylland

Hvis du planlægger at tage cyklen med til Haderslev for at se Tour of Scandinavia, er der rig mulighed for, at du selv kan komme ud at cykle. Sønderjylland har mere end 3000 km. cykelruter og flere af de interessante rute passerer Haderslev kommune. Området byder på mange sikre cykelstier og velbeskrevne cykelruter, der forbinder området fra nord til syd og fra øst til vest.

Herunder har vi anbefalet tre ruter - to der passerer Haderslev og en tredje, der forbinder Aabenraa, Sønderborg og Flensburg. Hvis du har mod på den rute, anbefaler vi, at du cykler til Aabenraa via Østersøruten fra Haderslev. Du kan også tage et kig på Sønderjylland på cykel, hvor du finder mange flere turforslag, ruter, tips og ideer til din cykeltur.

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish