Kunstmuseet på Brundlund Slot

Foto: VisitAabenraa

Går din rejse til Sønderjylland forbi Aabenraa, finder du blot få minutters gang fra den centrale gågade en unik mulighed for at se på kunst i smukke gamle rammer.

Det handler om Brundlund Slot, der er Danmarks mindste og hyggeligste slot. Her finder du skiftende kunstudstillinger med fokus på kunstnere, der er født eller vokset op i det sydlige Danmark.

Kunstsamlingen på Brundlund Slot består af flere tusinde værker, som er skabt fra 1700-tallet og helt op til vor tid. Hovedværkerne er blandt andet lavet af C.W. Eckersberg og C.A. Lorentzen.

Der er skiftende udstillinger på slottet, så hvis du besøger det med mellemrum, vil der altid være noget nyt at se på. På museet bestræber man sig på at lave noget for alle aldersgrupper, og derfor vil mange udstillinger rumme noget, der henvender sig til børn.

Luftfoto af Brundlund Slot

Foto:VisitAabenraa

Ud over kunsten rummer Brundlund Slot også andre spændende facetter. Her er både fangekælder, skyttekælder og ottekantede hjørnetårne, og det er også interessant at gå en tur i slotshaven og langs med voldgraven. Slotshaven bliver desuden brugt til forestillinger med Tattoo, opera og ballet. Adgangen til slottet foregår via en landfast bro.

Inden Brundlund Slot blev kunstmuseum, var det i flere århundreder embedsbolig for skiftende stiftamtmænd. Da den daværende stiftamtmand i 1996 flyttede fra slottet, blev det solgt til Aabenraa Kommune og indrettet til kunstmuseum, som skulle rumme kunstafdelingen fra det kulturhistoriske museum.

Meget mere Sønderjylland...

Wegner udstilling i Vandtårnet i Tønder
Møbelklassikere
Sort Sol med orange himmel bagved
Top 10: Sønderjyske naturoplevelser
Familie ved en kanon på Historiecenter Dybbøl Banke
Top 10: Historiske oplevelser i Sønderjylland

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish