Hotel og Restaurant Fakkelgaarden

Book Sønderjyllands Gourmetuge

Spisesteder

Sønderjyllands Gourmetuge

De sønderjyske restauranter slår endnu en gang dørene op til Sønderjyllands Gourmetuge, der som altid finder sted i uge 9. I 2020 vil det sige fra den 24. februar til den 1. marts. Restauranterne sammensætter selv deres menu, men fælles for alle er, at menuen består af tre retter og prisen er kr. 250,-

 

 

Billetsalget starter mandag den 20. januar 2020 kl. 12.00 her på siden.

Har du modtaget et gavekort til Sønderjyllands Gourmetuge i julegave? Så kan du allerede nu ringe til Destination Sønderjylland på 8182 4570 for at bytte dit gavekort til en plads på en af restauranterne. Du kan ringe mandag - fredag kl. 09.00 - 16.00

 

Følgende restauranter har tilmeldt sig Sønderjyllands Gourmetuge 2020:

- se alle menuer nederst på siden

Dyvig Badehotel
Hotel og Restaurant Fakkelgaarden 
Torve-Hallen 
Restaurant No. 10, Hotel Europa 
Hotel Baltic 
Det Gamle Rådhus
Bov Kro
Det Sønderjyske Køkken
Restaurant Staffeli 
Hotel Tønderhus 
Restaurant Bitten, Hotel Nørherredhus 
Gram Slotskro
Restaurant Bellevue, Hotel Sønderborg Strand 
Restaurant Colosseum 
Keller & Co 
Agerskov Kro
Restaurant Damende 

 

Gourmetuge Ophold

Bov Kro

Nørherredhus Hotel

I Sønderjyllands Gourmetuge 2020 byder restauranterne på følgende lækre menuer.

 

Dyvig Badehotel

Cremet Hummersuppe med fisk og skaldyr samt urter
Dansk kalvefilet med rødvinssauce, bagt løg samt dagens kartoffel
Lun chokolade fondant med vanilieis og crumble
Deltager i Sønderjyllands Gourmetuge alle dage

 

Restaurant Bellevue - Hotel Sønderborg Strand

Rødbede rimmet torsk på æblechutney
Langtidsstegt okse med pebersauce og rodfrugter
Appelsinparfait med syltet pære og chokolade crumble
Deltager i Sønderjyllands Gourmetuge alle dage

 

Hotel Baltic

Kartoffelporresuppe med bacon og urter lavet på kartofler fra Hestehaven 
Okseculotte fra Rønnehaveslagteren med bagte løg, løgpuré og sauce blanquette 
Æbleis med citroncreme og blød marengs 
Deltager i Sønderjyllands Gourmetuge tirsdag - lørdag

 

Torve-Hallen

Carpaccio af parmaskinke med syrlig tyttebærsauce og sprød salat
Tagliatelle med vildsvin ragout og Karl Johan svampe 
Affogato al caffé – vaniljecreme, vaniljeis, cantucci, espresso
Deltager i Sønderjyllands Gourmetuge alle dage

 

Hotel Tønderhus

Gratineret torsk – sauce nage – urter – bolsjebede crudité 
Langtids stegt kalv – karotte puré – årstiden grønt - kartoffelroulade – trøffelsauce 
Symfoni af hvid og mørk chokolademousse – hindbærsorbet
Deltager i Sønderjyllands Gourmetuge mandag - lørdag

 

Bov Kro

Variation af ærter med meunierestegt kulmule og brunet smør
Cremet svampe risotto med unghanebryst fra Røllumgaard, tørsaltet Højer bacon og urter
Økologisk Ketil fra Naturmælk, hjemmelavet kærnemælks is og bær kompot
Deltager i Sønderjyllands Gourmetuge onsdag - lørdag 

 

Restaurant Staffeli

Appetizer samt et glas mousserende vin fra den lokale Vibegaard
Kold røget fanølaks m. dildcreme, sprød rug, urtesne og spæde urter. Hertil friskbagt brød og smør
Langtidsstegt kalv m. variantion af svampe og løg, hertil pom fondant og timian glace
Svampet chokoladekage m. saltkaramel og citron sorbet fra Rømø is
Deltager i Sønderjyllands Gourmetuge torsdag - lørdag 

 

Restaurant Colosseum

Stegt torsk i svampe bouillon, hvidvins emulsion, røgede mandler, confiteret æggeblomme fra Mjelsmark gård og østers karse.
Braiserede Spoleben af gris, kartoffel/selleri pure med løvstikke, tyttebær og æble, bagt persillerod og sauce demi glace.
Tærte med hvid chokolademousse, blåbær med honning og citron, 48 % double cream fra Naturmælk, yoghurt sne og revet karamelsten.
Deltager i Sønderjyllands Gourmetuge alle dage

 

Hotel og Restaurant Fakkelgaarden

Bagt torsk med skaldyrsbisque, cremet spelt fra Skærtoftmølle, urter og græskar.
Dansk kalveculotte med saltet bryst, selleri med brunet smør, rødder, grovsennep og sprød kartoffel.
Dessert på røde appelsiner, vanillie, karamel og sorbet samt Ærøpandekage.
Deltager i Sønderjyllands Gourmetuge tirsdag - fredag.

 

Gram Slotskro

Røbedegravad torsk med peberrodscreme, syltede kartofler og sprød rugbrød
Cremet Jordskokkesuppe med sprød bacon og hjemmebagt brød
Langtidsstegt oksecouvette med sauterede rodfrugter, pommes galet og trøffelsauce
Duet af hvidchokolade knas og ananas
Deltager i Sønderjyllands Gourmetuge alle dage

 

Det Sønderjyske Køkken 

Afgræsnings ged i sprød kugle på cremet perlespelt med grønsalat. Dertil hjemmebagt brød på Ølandshvede (Gedekødet kan ændres ved booking, men vi lover, at det smager fantastisk).
Stegt velfærds kanin fra Mjanghøj med krydret kartoffel og rødvinssauce (kaninkødet kan ændres ved booking, men vi lover, at det smager fantastisk)
Anderledes sønderjysk tiramisu
Deltager i Sønderjyllands Gourmetuge man, ons, tors og fre

 

Restaurant Bitten, Hotel Nørherredhus

Sydvestjysk tapas: Fanø laks - Højer pølser - Sønderjysk rugbrød 
Vinter snysk: Let stuvet lokale grønsager og kartofler med sønderjysk sprødstegt brystflæsk 
Ostetallerken: Hathor Rå - Røde Kristian - Røget natur brie – CumuluBlue, med passende tilbehør. Alle oste er fra Naturmælk
Deltager i Sønderjyllands Gourmetuge alle dage

 

Restaurant Damende

Indbagt torsk m/urter
Langtidsstegt kalvefilet m/svampesauce, bagt kartoffel m/urter, rødløg, gulerod og porrer
Damende desserttallerken m/appelsin, æble og banan
Deltager i Sønderjyllands Gourmetuge onsdag - søndag

 

Agerskov Kro

Ovnbagt kulmule med krydderurtesalat og brunet smør
Limousine mørbrad med sennepscreme, bagte rodfrugter og dagens kartoffel
Desserttallerken med is, kage og frisk frugt
Deltager i Sønderjyllands Gourmetuge alle dage

 

Det Gamle Rådhus

Laks på 3 måder: Gravad med sennepsdressing, tatar og stegt serveret med agurkecreme, brød, smør og tapenade
Helstegt kalvefilet med dagens grøntsager, pommes anna og 2 slags saucer
Gateau Marcel med is og sorbet
Deltager i Sønderjyllands Gourmetuge alle dage

 

Keller & Co

Koldrøget laks serveret med rygeostcreme og sprød sønderjysk rugbrød
Faseret unghane, hertil svampe i variation og syrlig sauce
Sød æblekompot med æbler fra Stevninggård og cremefraicheis

Deltager i Sønderjyllands Gourmetuge onsdag - lørdag

 

Restaurant No. 10, Hotel Europa

Paté en Crûte, sennep & kvæder
La bresse ballonentine, løgsoubise, fyldte morkler & Sauce provier
Tarte tatin & dobbelt creme fraiche
Deltager i Sønderjyllands Gourmetuge mandag - lørdag