Havnefronten i Sønderborg

Havnene i Sønderborg

Foto: VisitSønderborg

Sejlere fra både Danmark, Tyskland og resten af Norden lægger til i lystbådehavnen i Sønderborg. Her, ved indsejlingen til Als Sund, er sejlerne tæt på både strand og by, og havnen er et naturligt udgangspunkt for at opleve Sønderborg og omegn.

Med en beliggenhed i smørhullet mellem Danmark og Tyskland og tæt på blandt andet det Sydfynske Øhav er lystbådehavnen i Sønderborg et yndet stop for lystsejlere fra nær og fjern. Havnen tiltrækker sejlere fra både Tyskland, Danmark, Sverige og Norge - sågar helt fra Holland - for Sønderborg er et naturligt stop på rejsen såvel sydover som nordpå.

Mere end 14.000 sejlere lægger hvert år til havn i Sønderborg, hvor de nyder godt af havnens smukke beliggenhed, hvor nærmeste naboer er byens bedste badestrand til den ene side og Sønderborg Slot til den anden. Og at havnen samtidig kun er få minutters gang fra byens havnepromenade og gågade, er kun ekstra plus. Dermed har sejlerne let adgang til det rige handels- og caféliv, som byen er kendt og elsket for.

Det er dog ikke kun sejlere på gennemsejlads, der nyder godt af lystbådehavnen. De sejlere, der har fast plads her oplever et aktivt havneliv. Sønderborg Yachtklub er oppe på mærkerne og er med til at afholde internationale konkurrencer, der sætter fokus på både klubben og havnen.

Samtidig er der plads til alle, for yachtklubben har med en handicapafdeling gjort det muligt at opleve sejlerlivet, selvom man har et handicap. Med sine 650 bådpladser er der god plads i lystbådehavnen, der tilbyder gode rammer for både korte og længere besøg. Og skal det vuggende sejlerliv for en stund erstattes af vind i håret med fast grund under hjulene, tilbyder havnen også cykeludlejning.

Derfor er det let for sejlere at besøge både Sønderborg by og attraktionerne som Dybbøl Mølle og Augustenborg Slot og samtidig få pulsen lidt op.

Meget mere Sønderjylland...

Kanon foran Sønderborg Slot
Sønderborg Slot
Historie Center Dybbøl Banke
Historiecenter Dybbøl Banke
Middag på Hotel og Restaurant Fakkelgaarden
Restauranter i Sønderjylland
Vandrere på Camino Haderslev Næs
Vandring i Sønderjylland

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish