Gå til indhold
Historiecenter Dybbøl Banke

Historiecenter Dybbøl Banke

Foto: Historiecenter Dybbøl Banke

På Historiecenter Dybbøl Banke bliver du hvirvlet ind i et af de mest spændende kapitler i Danmarkshistorien. Over kuglestøbning og varme pandekager oplever du krigen 1864 sammen med familien.

Den preussiske soldat J. Bubbe er begejstret for sit nye bagladergevær, der sender kuglerne af sted i et drabeligt tempo. Danske menig Hansen er glad for sit gode, gamle forladergevær. Det skyder knap så hurtigt, men til gengæld virker det hver gang!

På Historiecenter Dybbøl Banke kan du være heldig at høre det muntre skænderi mellem de to soldater under krigen mellem Preussen og Danmark i 1864. Og den type historieformidling er netop centrets varemærke, forklarer centerleder og museumsinspektør Bjørn Østergaard.

Vi formidler krigen 1864 gennem de mennesker, der selv var med. Ved hjælp af gamle breve og dagbøger kan vi danne os et indtryk af, hvordan personerne var, og hvordan de oplevede krigen. Når de besøgende ser, hører og snakker med de historiske personer, oplever de historien på en ny og spændende måde. Der kommer hele tiden nye personer til, og på den måde kan vi forny og variere oplevelserne på historiecentret.

Vidste du at...

Historiecenter Dybbøl Banke er en del af Sønderborgs Stjerneattraktioner? Med en Stjernebillet i hånden får du adgang til at besøge Universe Science Park, Historiecenter Dybbøl Banke, Sønderborg Slot, Dybbøl Mølle og Cathrinesminde Teglværksmuseum en gang i løbet af sæsonen. Billetten koster kr. 379,- for voksne og kr. 269,- for børn mellem 5 og 17 år. Billetten er gyldig fra den dag du køber den og indtil den 23. oktober 2022, så du har god tid til at besøge alle fem attraktioner. Billetten købes online eller på turistbureauerne i Sønderborg og Aabenraa.

Foto:VisitSønderborg

Det er ikke kun de historiske personer, der er aktive på historiecentret. Pludselig er du og din familie selv en del af de dramatiske begivenheder på Dybbøl Banke i 1864.

Til sangen ’Dengang jeg drog af sted’ marcherer I under høje kommandoråb op til tilskuerpladserne, hvor I må holde jer for ørerne, når en kanon bliver affyret med et øredøvende brag.

Senere prøver I at flytte en tonstung fæstningskanon. I hygger jer med pandekager over bålet, støber geværkugler hos smeden og skriver breve med pen og blæk.

Kanonsalut på Historiecenter Dybbøl Banke

Foto:Historiecenter Dybbøl Banke

Meget mere Sønderjylland...

Sønderjyske soldater i skyttegraven under 1. Verdenskrig - måske Verdun
1. Verdenskrig i Sønderjylland
Genforeningen2020
Genforeningen 1920 - 2020
Kaskelothval på Kommandørgården på Rømø
Skumsprøjt, skibe og hvalfangst - Sønderjyllands maritime historie
Dybbøl Mølle og Historiecenter Dybbøl Banke
Top 10: Historiske oplevelser i Sønderjylland

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2022
Danish