Grønnebæk i Nørreskoven på Als

På skovtur i Sønderborg

Foto: Søren Lauridsen Moos

Der er højt til trætoppene og vores mange, smukke skove indbyder til udforskning af den skønne natur - eller måske ligefrem en overnatning?

Bekranset smukt af skove

Af Østehavets vove en ø sig hæver skønt, bekranset smukt af skove, bevokset mildt med grønt - Alssangen beskriver faktisk vores område meget rammende, også den danske nationalsang, Der er et yndigt land, er der flere af vores skove der lever op til, da de er kystnære og bøgetræerne spejler deres top i bølgen blå. 

Mange fremhæver deres store, dybe skove med stolte bøge- og egetræer samt kultur- og oldtidsminder, dem har vi da også i vores område, men vi har en ganske særlig lille skov på blot 42 hektar, hvor du finder Sønderjyllands største samling gravhøje - Blomeskobbel.

Ønsker du en mere geografisk oversigt, så vælg visning som Kort.

Liste
Kort
Gråstenskovene
Foto: VisitSønderborg

Gråstenskovene

Kildevæld, rislende bække og kulturhistoriske karpedamme. 

Læs mere
Sønderskoven Als
Foto: VisitSønderborg

Sønderskoven Als

Sønderskoven er på ca. 400 ha. og her findes blandt andet den hyggelige, gamle skovridergård, Egetofte der blev bygget i 1864. Skoven ender brat ud mod Sønderborg Bugt med stejle klinter, der stadig n...

Læs mere
Nørreskoven Als
Foto: Conni Ernst

Nørreskoven Als

Oplev en af Danmarks længste kystskove, med stolte bøgetræer der vokser helt ud til stranden. Se de mange gravhøje og nyd dyrelivet i skoven der blandt andet huser landets tre største hjortearter. 

Læs mere
Nøffelskoven med træskulpturer
Foto: VisitSønderborg

Nøffelskoven med træskulpturer

Nøffelskoven er en ny anlagt skov på ca. 5,8 ha, hvor træskulpturer giver variation for gæsterne og gør at skoven allerede nu er spændende at færdes i.

På vandreturen gennem Nøffelskoven vil du møde e...

Læs mere
Blomeskobbel
Foto: Conni Ernst

Blomeskobbel

Sønderjyllands største samling af gravhøje ligger i den lille skov Blomeskobbel på øen Als. 

Læs mere

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish