To vægtere på Vægterpladsen i Aabenraa
Luftfoto af Brundlund Slot

Mærk historien i Aabenraa

Foto:VisitAabenraa&VisitAabenraa

Kom tæt på købstaden og havnebyen Aabenraa – kaldet Åffenrå på sønderjysk. Besøger du Aabenraa finder du utallige levn fra en svunden tid – fra museer, over mindesmærker til historiske steder og bygninger. Oplev ikke mindst de romantiske bindingsværkshuse, smalle gyder og brostensbetalte gader i byens gamle bydel og mærk historiens vingesus på egnens museer.

Mærk historien – fra verdenskrig over Genforeningen og retur

Gå i fortidens fodspor og besøg Aabenraas mindesmærker og steder af særlig historisk betydning, der sætter spot på nyere tids dramatiske og skelsættende begivenheder.

De store krige betød at Aabenraa skiftevis var under dansk og tysk herredømme indtil Genforeningen i 1920, hvor Aabenraa og Sønderjylland endegyldigt blev dansk. Besøg Genforeningsparken og se Folkehjem, hvor H.P Hanssen holdt sin berømte tale til sønderjyderne. Også 2. Verdenskrigs internerings- og straffelejr Frøslevlejren er et absolut must-see på din tur.

Luftfoto af Frøslev Lejren med Dannebrog

Frøslevlejren – fra fangenskab til frihed

Foto: Destination Sønderjylland

Mærk historien - Besøg Aabenraas museer

I og omkring Aabenraa finder du små og større museer, hvor historierne bare venter på at blive fortalt. Her kan du dykke ned i alt fra slægts- til kunsthistorie. Gå ikke glip af et besøg på Rundemølle Museum  på Løjtland, hvor du kan se unikke tøjsamlinger, kaptajnsstuer og en gammel købmandsbutik fra 1940’erne. I udvalgte weekender kan du også besøge den gamle slotsmølle ved Brundlund Slot, som var tjenestebolig for lens- og amtsmanden i over 500 år. Tag endelig også børnene med på Told- og Grænsemuseet, hvor de skal hjælpe tolderen med at standse stygge smuglere.

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish