Gå til indhold
Sdr. Hostrup Kro i Julehjertebyen i Aabenraa

Julehjerter for alle

Foto: VisitAabenraa

I Aabenraa sørger flere initiativer for, at der ved juletid er ekstra hjertevarme til alle, der har behov for det.

Desværre er der ingen Julehjerteby i 2022.

Julen er som bekendt ”hjerternes fest”, og i Aabenraa har det udsagn en ekstra dimension. Her sørger flere frivillige initiativer nemlig for, at julen får lidt ekstra hjertevarme hos dem, der trænger til det.

Midt i Aabenraa finder du i julemåneden en såkaldt ”julehjerteby”. Den blev startet i 2009 på initiativ af Malene Bruhn, der også sidder i bestyrelsen for ”Et hjerte for alle”. Derfor har julehjertebyen i 2018 fejret sit 10 års jubilæum.

Ideen med julehjertebyen var at skabe et sted i Aabenraa, hvor folk kan opleve en jul anno 1850 i historiske rammer. Julehjertebyen består af træhuse, som er kopier af en række af byens gamle bygninger så som rådhuset, kirken, Sdr. Hostrup Kro, Sct. Jørgens Kirke, Folkehjemmet og Banegården.

To piger klædt i nissetøj i Julehjertebyen i Aabenraa

Foto:Julehjertebyen

Julehjertebyen står fra 2021 ved Den Gamle Banegård, Jernbanegade 2. Her bliver der blandt andet bagt æbleskiver og kogt risengrød på gammeldags brændekomfur. Maden uddeles ganske gratis med det formål at skabe hjertevarme blandt de besøgende. Alle ingredienser bliver doneret af byens erhvervsliv, og aktiviteterne bliver bestyret af flere hundrede ulønnede frivillige.

Der er i julehjertebyen opsat en række keramiske sparehjerter, der fungerer som indsamlingsbøsser. Her kan besøgende give et bidrag til en god sag. De indsamlede penge fordeles via ”Et hjerte for alle”.

Bygninger med lys i Julehjertebyen i Aabenraa

Foto:Julehjertebyen

Derudover bliver der i de sidste fire uger op til jul afholdt en lang række aktiviteter. Det drejer sig blandt andet om en julegudstjeneste, en folkemiddag, flere julehjerteløb samt en julefest. Malene Bruhn er stolt over den glæde, som julehjertebyen skaber i Aabenraa, og hendes håb er, at projektet på et tidspunkt vil blive kopieret andre steder i verden.

Hver dag i Julehjertebyens åbningstid kan du køre gratis med Julehjertetogene som starter fra Banegården.

Meget mere Sønderjylland...

Barsø - båd på stranden og færgen i baggrunden
Barsø - naturperle på vej til økohimlen
Sort Sol med orange himmel bagved
Top 10: Sønderjyske naturoplevelser
Familie ved en kanon på Historiecenter Dybbøl Banke
Top 10: Historiske oplevelser i Sønderjylland
Arkivfoto af Genforeningsfesten 1920 på Dybbøl Banke
Top 10: Genforeningen mellem Danmark og Sønderjylland

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2023
Danish