©  Foto:

Von Oberbergs Hus

Von Oberbergs Hus fortæller historien om et af Haderslevs ældst bevarede huse og dets arkitekt.

Arkitekt Hercules von Oberbergs eget hus fra 1580 

Von Oberberg var den store arkitekt i renæssancens sønderjylland. Han var bygmester for Hertug Hans den Ældre.

Von Oberbergs Hus er et flot og anderledes, restaureret hus, bygget i 1580. I huset fortælles om udvalgte emner fra byens historie, fra starten i middelalderen og op til vor tid. Huset er opført af arkitekten Hercules von Oberberg, der opførte Hansborg Slot, og desuden er kendt som arkitekten bag bl.a. slotskirken på Sønderborg Slot og kæmpetårnet på Koldinghus. En særlig attraktion i huset er resterne af nogle meget sjældne vægmalerier fra ca. 1680, som bl.a. viser antikke helte til hest og duft til renæssancen i kælderen. 

I von Oberbergs Hus finder man to hovedudstillinger, fordelt på bygningens tre etager.

Kælderen

Kælderen i von Oberbergs Hus er den oprindelige kælder og den går muligvis så langt tilbage som middelalderborgen Haderslevhus. I dag huser den en udstilling om renæssancens forråd. Her kan du træde ned i en dunkel og kølig kælder og blive overvældet af renæssancens stærke krydredufte fra de mange forskellige fødevarer, der blev opbevaret i kælderen.

Stueetagen

I stueetagen er det selve bygningen hvori museet er beliggende, der er i fokus. Huset har bevaret en stor del af sit oprindelige udseende og dermed også en god portion af sin historie. I udstillingerne på stueetagen kan man bl.a. opleve indretningen af flere forskellige rum, som de har set ud, da huset blev opført, og man kan også opleve nogle imponerende kalkmalerier fra 1600-tallet.

Om sommeren er har du mulighed for at købe friskbrygget kaffe, og nyde din medbragte frokost i Von Oberbergs Have. 

HUSK! Din billet giver adgang til Ehlers Samlingen og Von Oberbergs Hus.

Er i en større gruppe og ønsker i en rundvisning på museet, kan i bestille en rundvisning via ehlers@haderslev.dk eller pr. telefon +45 7434 7817 

Du finder museets åbningstider her

Du kan læse mere om nabo museet Ehlers Samlingen her

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish