©  Foto:

Ehlers Samlingen

Nordeuropas største samling af lertøj.

Ehlers Salingen – Nordeuropas største samling af lertøj i et af Haderslevs ældste huse fra 1500tallet

Gå på opdagelse i et sandt Wunderkammer.

Louis og Margrete Ehlers´s samlinger som de startede i 1930érne er enestående samlinger. Du vil her opleve brugslertøj gennem 500 år. Blandt andet håndværk som barselspotter og fiskefade i fantastiske farver og mønstre. I samlingen af kunstnerkeramik er blandt andet enestående værker af Thorvald Bindesbøll. Keramik af P. Ipsen, Hjort, Kaj Nielsen og mange flere. Derudover er her samlinger af nipsenål, halvdukkehoveder, navneklude m.m.

Tag på besøg i Slotsgade 20 et af Haderslevs ældste huse fra 1500tallet, og se Nordeuropas største samling af lertøj fra perioden 1500-1900. Samlingen tilhørte Louis Ehlers. Samlingen, der dækker hele Danmark og Nordtyskland, har til huse i et af de ældste, restaurerede huse i Haderslev, bygget i 1577. Huset ligger nabo til Von Oberbergs Hus i Slotsgade 22, og der er en fælles gård bag husene, der giver begge samlinger en fantastisk ramme. Der spilles om sommeren "Komedie i gården - Han, hun og de to tanter" i den smukke gård. 

Huset som Ehlers Samlingen ligger i er en oplevelse i sig selv. Besøg et af Haderslevs ældst og bedst bevarede huse af sin slags. Huset er udsmykket med særdeles velbevarende paneler, fantastisk vægmaleri fra 1600-årene og går helt tilbage til 1577. Det er nok det mest fotograferede hus i Haderslev

Nordeuropas største lertøjssamling fra middelalderen og frem til midten af 1900-tallet samt en unik samling af kunstnerkeramik med værker af kendte danske keramikere. I samlingen findes også nipsnåle, halvdukkehoveder m.m.

Der kan betales med kreditkort, danske kroner eller mobilepay. Euro regnes i kurs 7,5 og der gives tilbage i danske kroner.

HUSK! Din billet til Ehlers Samlingen giver også adgang til Von Oberbergs Hus.

I gårdhaven ved Ehlers Samlingen tilbydes der sommerservering i gårdhaven. I museets åbningstid er der mulighed for at købe, og nyde kaffe og rosé i den hyggelige gårdhave mellem Ehlers Samling og Von Obergs Hus. 

Se åbningstider her

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish